Haberler

Ukrayna, AB ile Ortaklık Anlaşması İmzaladı

Güncelleme:

Rusya ile Batı'nın nüfuz mücadelesinin sürdüğü üç ülke, Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Ukrayna, Moldova ve Gürcistan liderleri, Brüksel'de AB ile serbest ticaret ve siyasi ortaklık anlaşmalarına imza attı.

"AVRUPA HAYALİ İÇİN BÜYÜK BEDEL ÖDEDİK"

CİHAN'ın haberine göre, imza töreninde konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, "Ukrayna, son aylarda Avrupa hayalinin gerçek olması için olabilecek en büyük bedeli ödemiştir." dedi.

YANUKOVİÇ'İN SON ANDA VAZGEÇMESİ ÜLKEYİ KAOSA SÜRÜKLEDİ

Ukrayna'da devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in 2013 sonunda AB ile ortaklık anlaşmasını imzalamaktan son anda vazgeçmesi, ülkeyi iç savaşın eşiğine getirerek bölünmesine neden olan olayları tetiklemişti.

ANLAŞMANIN BİR BÖLÜMÜ YATSENYUK TARAFINDAN İMZALANMIŞTI

Anlaşmanın bir bölümü Kırım'ın Rusya tarafından ilhakına tepki olarak Yanukoviç'in ardından ülkede kurulan yeni hükümetin geçici Başbakanı Arseniy Yatsenyuk tarafından 21 Mart'ta, Rusya'ya yönelik AB yaptırımlarının hız kazandığı bir dönemde imzalanmıştı.

"GERİ DÖNDÜRÜLEMEZ BİR ENTEGRASYON"

Törende konuşan Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ise, "Gürcistan halkı demokrasi, reform ve geri döndürülemez AB entegrasyonunu seçmiştir." ifadelerini kullandı.

Anlaşma'ya Modova adına da Başbakan Iurie Leanca imza attı.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) ile Ortaklık Anlaşması imzalamasına ilişkin, "Rusya, ekonomisini korumak için gereken önlemeleri alacaktır." dedi.

Rus İtar-Tass haber ajansına konuşan Peskov, "İmzalanan anlaşmanın negatif yansımaları görülmeye başlandığında, Rusya, ekonomisini korumak için gereken önlemleri alacaktır" ifadelerini kullandı.

Peskov, Rusya'nın tedbir alma aşamasına gelmesi için öncelikle imzalanan anlaşmanın uygulanmaya başlanması gerektiğini ifade etti. Peskov, olayları o noktaya geldiğinde gerekli tüm önlemlerin alınacağını kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Rusya Federasyonu Avrupa Birliği Gürcistan Ukrayna Dünya Haberler

500

Yorumlar (11)

mehmet:

Ukrayna bütündür bölünemez cCc

12
10
yanıtYanıtla
İBRAHİM:

ADAMLAR DAHA TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAYAMIYOR ADAMLARI AB YE ALIYORLAR BİZİ KAPIDA BEKLETİYORLAR

18
2
yanıtYanıtla
SİVRİHİSAR:

UKRAYNA,MOLDAVA,GÜRCİSTAN HALKLARI RUSLARDAN NEFRET EDİYOR.AYNI ŞEKİLDE POLONYALILARDA ÖLÜMÜNE NEFRET EDİYORLAR.ACABA NEDEN HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?RUS FAŞİZMİ VE RUS EMPERYALİZMİNİ İYİ BİLMEDEN YORUM YAPMAYIN.RUSLARIN BARBARLIĞI BATI EMPERYALİZMİN ELİNİ GÜÇLENDİRDİ.DURUM BUNDAN İBARETTİR...

20
0
yanıtYanıtla
iddacı rıza:

Brezilya - Meksika Maçı üst olur mu? Acil yardım...

5
10
yanıtYanıtla
Türkiye Aslanlariitirazimvar57@hotmail.de:

Brezilya Mexiko..Brezilya Farkli Alir.üst de Olur.ilk yarida Olur..:D

yanıt0
yanıt0
king:

artık batı,ukrayna,gürcistan ve moldovanın etinden sütünden bir güzel faydalanır. Bu ülkeler rusya dan kaçıp batıya sığındılar ama batıda rusyayı aratmaz.tam bir kan emici.

13
2
yanıtYanıtla
m.akif:

hayırlı uğurlu olsun. tabi hayrını görebilirseniz... sizi unutmayacağız :)

4
6
yanıtYanıtla
FİLİSTİN AMBARGO...?:

AMBARGODAN SONRA YEŞİL KUŞAK RUSYAYA DÖNDÜ.....BATI ARAPLARI,SÜNNİ ARAPLARI KAYBETTİ.....RUSYA DURDUK YERDE ARAPLARI KENDİ SAFINDA BULDU.....DAHA RUSYANIN SIRTI YERE GELMEZ....UKRAYNA İSE HA TÜRKİYE- AZERBAYCAN,HA RUSYA -UKRAYNA...?

3
7
yanıtYanıtla
YUGOSLAVYA GERÇEĞİ...?:

BATI BAKTI Kİ YUGOSLAVYA BATIYI DEĞİL RUSYAYI DİNLİYOR....HEMEN DEVREYE GİRDİ VE YUGOSLAVYAYI BÖLDÜ.....BAKALIM UKRAYNA GERÇEĞİ NASIL OLACAK....ARTIK DÜNYA İKİ KUTUPLU....RUSYA ESKİ RUSYA DEĞİL....?

8
0
yanıtYanıtla
caner:

vay anasi dunyada ne kadar olaylar oluyor bir durun kardesim takip edemiyoruz bile .

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title