Haberler

Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yılında Didim'de Anıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22.yılında Didim'de düzenlenen yürüyüşün ardından adını taşıyan Uğur Mumcu Parkı'nda anıldı.

Didim Demokrasi Platformuna bağlı parti sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen anma etkinliği kapsamında toplanan kalabalık İş Bankası önünde bir araya gelip polisin güvenlik tedbirleri altında Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Uğur Mumcu Parkı'na kadar yürüdü.

Burada çelenklerin konulmasının ardından demokrasi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşundan bulunuldu. Ardından Platform adına CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Tüm Didimlileri demokrasimizin bu kara gününde saygıyla selamlıyoruz. Dostlar 24 Ocak gerçekten de Türkiye yakın tarihi açısından acılarla andığımız bir gün olmuştur. Gaffar Okan suikastı ve Sosyal demokrat İsmail Cem'in ölümü de maalesef 24 Ocak'a denk gelmiştir. Ülkemizi ve toplumumuzu en derinden sarsan olay ise, Atatürkçülüğün ve laikliğin ödünsüz savunucusu Uğur Mumcu'nun arabasına konan bomba ile katledilmesidir. Ülkemizin yetiştirdiği önemli insanlar bir bir ortadan kaldırılıyordu. ve tüm planlar ortaya konulmuştu. Uğur Mumcu analiz ve gözlem yeteneği olağanüstü olan bir gazeteciydi. Bugün tüm dünyanın başına bela olan İslamcı terör ile ilgili öngörüleri hayret verici şekilde tutmaktadır. Bugünü 25 yıl önceden algılayabilmek kolay bir şey değildir. Uğur Mumcu gibi bir devrimciden de bence analiz yapmayı iyi öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ne demişti büyük devrimci? " Vurulduk ey halkım unutma bizi" Ülkemizde özellikle geçmişte yaşamış devrimcilerin yaşamını ve beklentisini ne güzel anlatmış aslında. Bizlere düşen en büyük görev o yaşamları devam ettirmektir aslolan. Dostlar kavgayı kendimizle yapmayalım. Kavgamızı vuranla, vurduranla yapalım. Kavgamızı ezenle ve hırsızla yapalım. O devrimcilere ancak böyle layık olabiliriz." ifadelerine yer verildi.

Kalabalık basın açıklamasının ardından dağıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Mumcu İş Bankası Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler?
title