Haberler

Uğur Kurt'un Ölümüne İlişkin Dava

İSTANBUL AA) - Okmeydanı Cemevi'nde cenaze beklerken başına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüne neden olduğu iddiasıyla polis memuru Sezgin Korkmaz'ın yargılandığı davada, mahkemeye sunulan jandarma uzman raporunda, "LOG kayıtları üzerinde görüntülere ekleme, çıkarma işlemi yapıldığına dair herhangi bir bilgi tespit edilememiştir." denildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki altıncı duruşmaya, sanık Sezgin Korkmaz avukatıyla katıldı. Davanın müdahilleri maktul Kurt'un eşi Narin Kurt ve baba Kemal Kurt ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada, müdahil aile avukatlarının talebi üzerine, olay yerindeki polis aracındaki kamera kayıtlarının olduğu sabit diskle ilgili, Jandarma Genel Komutanlığı veri ve donanım inceleme uzmanları tarafından hazırlanan 1 Mart 2016 tarihli 8 sayfalık uzmanlık raporunun mahkemeye ulaştığı tutanağa geçirildi.

"Görüntülerde ekleme-çıkarma tespit edilemedi"

Okunan uzmanlık raporunda, olay yerindeki polis aracında bulunan kameranın sabit diskinin incelendiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"LOG kayıtları üzerinde görüntülere ekleme, çıkarma işlemi yapıldığına dair herhangi bir bilgi tespit edilememiştir. Görüntülere sonradan müdahale edildiğine dair herhangi bir bulgu tespit edilememiştir. 11.26.27-12.02.51 zaman aralığında meydana gelen bozulmanın, kontrol klavyesi üzerinde bulunan, 'return' tuşuna basılmasından kaynaklandığı değerlendirilmiştir. Mevcut bozulmanın olay anındaki müdahaleden kaynaklı olup olmadığına yönelik talep edilen inceleme yapılamamıştır. Sabit diskin birebir kopyası (imajı) üzerinde yapılan incelemede, silinmiş alanlarda herhangi bir dosya, kayıt vb. veri tespit edilememiştir."

Duruşmada söz alan müdahil avukatlarından Serdar Laçin, raporun ekindeki LOG (işlem) kayıtlarına göre, olay gününe ilişkin saat 08.01.21'den sonraki kaydın aynı gün saat 13.58.25'e atladığının görüldüğünü belirterek, "Arada yaklaşık 5 saatlik bir boşluk doğmaktadır. Bu hususun raporda tam olarak açıklaması mevcut değildir. Açıklanmaya çalışılmıştır ancak bu hususların tesadüfen meydana gelebileceğini düşünmüyoruz. Bu aradaki zamanın, tam olarak olayın meydana geldiği zamanla ilgili olduğunu değerlendiriyoruz. Bu da kasten görüntülerle oynandığı kanaatini uyandırmaktadır." dedi.

Avukat Laçin, mahkemece, görüntülerle ilgili kayıtları tutmakla görevli ve görüntüler üzerinde oynama yapma ihtimali olan ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

"Eşim bu olay nedeniyle kanser oldu"

Duruşmada beyanı sorulan müdahillerden Narin Kurut, "Eşimin yaşam hakkını elinden alan sanığın tutuklanmasına karar verilmesini talep ediyorum" dedi. Maktul Uğur Kurt'un babası Kemal Kurt da, hasta olduğu için duruşmaya gelemeyen eşiyle ilgili konuşarak, "Eşim bu olay nedeniyle kanser olmuştur, kemoterapi tedavisi görmektedir. Sanığın idamla yargılanmasını ve bir an önce tutuklanmasını talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Şelli, LOG kayıtları üzerinden atlama olduğu, görüntüler üzerinde kasten oynama yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunulması talebinin yerinde görülmediği için reddine karar verilmesini isterken, sanığın tutuklanması talebinin de bugüne kadarki tüm duruşmalara katıldığı ve kaçma şüphesi olmadığı için kabul edilmemesini talep etti. Savcı Şelli, mütalaasını hazırlamak üzere dosyanın kendisine gönderilmesini de istedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, müdahil avukatı Serdar Laçin'in LOG kayıtlarındaki boşlukla ilgili görüntü alan ya da görüntülerle oynama ihtimali olan görevliler hakkında suç duyurusunda bulunulması talebinin bu aşamada reddine hükmetti.

Müdahil ailenin sanık Sezgin Korkmaz'ın tutuklanması talebini de değerlendiren heyet, dosyanın karar aşamasına gelmesi, delillerin toplanmış bulunması ve sanığın bu aşamadan sonraki delillere etki etme imkanının olmaması gerekçeleriyle bu talebi reddederken, dava dosyasının mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcılığına gönderilmesini kararlaştırdı.

Heyet duruşmayı 25 Ekim 2016'ya erteledi.

Olayın geçmişi

Uğur Kurt, Okmeydanı'nda 22 Mayıs 2014'teki olaylar esnasında, bir yakınının cenaze törenine katılmak için Okmeydanı Cemevi'nde bulunduğu sırada başına mermi isabet etmesi sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli polis memuru Sezgin Korkmaz hakkında "taksirle öldürme" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Dosyanın gönderildiği İstanbul 85. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın "taksirle öldürme" değil, "kasten öldürme" suçundan yargılanması gerektiği gerekçesiyle görevsizlik kararı vermiş, şüphelinin "olası kastle öldürmek" suçundan 20 ila 25 yıl arasında değişen hapis cezasını öngören hükme göre yargılanmasını istemişti.

Dava dosyası istenen cezanın ağır ceza kapsamında olması nedeniyle İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kurt Okmeydanı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title