Haberler

Uğur Kurt'u Vuran Polis 'Ağır Ceza'da Yargılanacak

Güncelleme:

Okmeydanı Cemevi'nde, polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt davasında sanık Polis S.K.'nın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması kesinleşti.

Bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevi'nde, polisin silahından çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt Davası'nda sanık Polis S.K.'nın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması kesinleşti.

20-25 YIL HAPİS CEZASIYLA YARGILANACAK

Tutuksuz sanık Polis Memuru S.K. "Olası Kastla Adam öldürmekten" 20-25 yıl arasında değişen hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

ASLİYE CEZA MAHKEMESİ SUÇLAMAYI YETERSİZ BULMUŞTU

İddianameyi hazırlayan savcı Hasan Yılmaz, Uğur Kurt'u vuran polis memuru S.K.'nın "Taksirle adam öldürme" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasını istemiş, dosyayı İstanbul 85. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Dosyayı inceleyen 85. Asliye Ceza Mahkemesi, Uğur Kurt'u öldüren polis hakkındaki "taksirle adam öldürme" suçlamasını yetersiz bularak, suçun 20 ila 25 yıl arası hapis cezasını öngören "Olası kastla adam öldürme" olduğunu belirtip dosyayı "görevsizlik" kararıyla Ağır Ceza mahkemesine göndermişti.

AĞIR CEZA'DA YARGILANMASI KESİNLEŞTİ

Dosya 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gittikten sonra Sanık polis memuru S.K'nın avukatı görevsizlik kararına itiraz etti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de görevsizlik kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek, itirazı reddetti. 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararıyla Polis Memuru S.K'nın Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması da kesinleşmiş oldu.

Polis Memuru S.K. "Olası Kastla Adam Öldürmekten" 20-25 yıl arasında değişen hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Okmeydanı İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

DERSİM liMobil-ANDROID:

bir canin cezasi bu kadar hafif ve az olmamali bu itin daha fazla ceza almasi gerekir bu normal bir olay degil bir kere isin icinde alevi ve kurt lere karsi kin ve nefret varrrr

14
42
yanıtYanıtla
geverliMobil-ANDROID:

vay polis im Allah yardimcin olsun.. su sahip siz teskilatta görev yapmak sabir isi .. araç içerisinde yandan kursun yesek Sesimiz cikmayacak demekki.. Savci da maşallah olasi kasit bulmuş.. adam hedef gozetmemis canhavli ile havaya ateş etmiş Allah rahmet eylesin vurulmuş kimse isteyerek adam öldürmez..taksir adamla öldürme desen ne ise .. adam İn hayatini karartmak için yer aramis savcida .... madem savcisiniz hukukcusunuz gucunuz yetiyorsa once 17-25 araluk sorusturmasinin üstüne gitsenize ama disinize gore değil .. polislrr sahipsiz ..

40
15
yanıtYanıtla
pls:

polise taş atan, molotof atıp terör estiren hukuk fakültesi öğrencilerini okuldan atmaz ve mezun edersen böyle intikam duygusuyla hareket ederler. hiç bir polis kasıtla adam öldürmez. Avrupa da taş atana polis mermi atar. türkiyede bırak taşı, mermi atan için polis havaya ateş açar ölmezde sağ kalırsa silahlı saldırgana atar. Kanunda yazana göre de davransa polis, yargı bi açığını arar. çünkü zamanında polisten dayak yemiş ve intikam duygusuyla hareket ediyor. bu olayında ağır cezaya intikal etmesine şaşırmamak lazım

38
13
yanıtYanıtla
vatandaşMobil-ANDROID:

yahu kardesim video kaydindan adamin yanmaktan kurtulmak icin kendini disari attığı sirada havaya ates ederken vurduğu görülüyor.tamam karşı taraf icin kötü bi durum ama bi kaza oldu diye polisin hayatini sondurmeye ne gerek.polis dusmani olduğumuz icin oluyo bunlar

25
19
yanıtYanıtla
Halk:

Insan canina kiymak kolaymi? Hesabini verecek tabii eger adalet varsa

21
22
yanıtYanıtla
gece kusu:

Bakin görün! Iki gün yatar Recep onu cikartir yine Millete Hayirli olsun müjde haberi verir. . . demedi demeyin.

12
25
yanıtYanıtla
vatan:

Yazıklar olsun böyle madalete. O polislere mlotof atıp yakmak isteyenler nerede o soysuzları kim yargılayacak?Savcı ve hakim efendiler o polis oraya zevk için gitmedi o vatan hainlerinden milleti korumak için gitti. Adamları aracın içinde yakıyorlardı. Onları neden yargılamıyorsunuz. Kimden korkuyorsunuz? Allah bunların hesabını soracak size. Gariban memura vurun bakalım. Kul hakkı Ahirette sizin yakanıza yapışacak.

21
12
yanıtYanıtla
rıza:

ceza yemez göreceksiniz o emniyet müdürüde olabilir

21
9
yanıtYanıtla
Boran agamobilWeb@haberler.com:

Allah affeder mi sizi...Bu nasıl vicdan nasil bir insanlık..

19
0
yanıtYanıtla
halfetimobilWeb@haberler.com:

tukiyeye adalet gelmiste millet adalet arayisinda fransada bu olay olsun butun emniyete ceza keserler ama dogruya orasi turkiye adalet beklemek buyuk bi saflik olur

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title