Haberler

Uğur Işılak: Öleceksem Topraklarımda Öleceğim

Güncelleme:

Darbe girişiminin yaşandığı gece yurt dışında olan Uğur Işılak, "İlk uçakla dönmek için uçak şirketlerini aradım, 'öleceksem topraklarımda öleceğim' diyerek annemle vedalaştım." şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasının ardından ünlü sanatçılar da halkla birlikte omuz omuza meydanlara çıkıyor. O isimlerden biri olan Uğur Işılak, ilk geceden beri İstanbul ve Ankara'da sürdürdüğü 'Demokrasi Nöbeti'ni tüm Anadolu'ya taşıyor. 15 Temmuz gecesi için 'Yeniden Diriliş' şarkısını yapan Işılak, Kayseri ve Erzurum'un ardından Anadolu'da demokrasi nöbetini sürdürecek. Işılak, o gece annesi ile yaptığı duygusal konuşmayı Sabah Gazetesi'ne anlattı.

"KALKIŞMA AYAKLARINA DOLANDI"

Girişim hakkında ne söyleyeceksiniz?

Darbeler gayrimeşrudur, antidemokratiktir. Milletin desteğini ve güvenini suiistimaldir. Alçaklıktır, vatan hainliğidir. Milletin güven duygusunun yeniden tesisi için bu alçakların idam edilmesi şarttır. Bugüne kadar hep müsamaha gösterildiği için onlar da bu cüreti göstermiştir.

Kimsenin beklemediği bu darbe girişimi sonrasında milletin duruşunu nasıl görüyorsunuz?

'Onlar hileye başvurdular. Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır' diyor Ali İmran suresinde. Bu kalkışma ayaklarına dolanmıştır. Milletimiz meydanlarda aslan gibi kükreyince, kaçacak delik aradı hainler. Bu bütün dünyaya emsal teşkil etmeli. Millet dik durduğu vakit, hiçbir darbe başarıya ulaşamaz.

İlk günden itibaren meydanlara çıkan birkaç sanatçıdan birisiniz. Demokrasi nöbetinde halkın arasında neler yaşadınız, nelerle karşılaştınız?

Bu his anlatılmaz, sadece yaşanır. Meydanlarda hem kayıplarımızın hüznü, hem de zaferin sevinci var. İki duygunun da doruklarda yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Girişimin olduğu ilk gece, milletimizin bu dirayeti göstereceğinden emindim çünkü bu millet asil duygularla doludur. Ve bu duygular inanılan, güvenilen, dik duran bir liderle zirveye ulaşır, aynen öyle de oldu. Bu aziz millet, 15 Temmuz gecesinde darbeyi tarihe gömmüştür.

"O İSİMLERE ŞAŞIRMADIM"

Bazı sanatçıların darbe girişimi karşısında sessiz kalması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu sessizlik beni şaşırtmadı. Çünkü bunlar zaten darbenin olmasını yıllardır arzu eden adamlar. Darbe başarıya ulaşsaydı; yüzlerce sanatçı, binlerce gazeteci, binlerce akademisyen ve medya mensubu, bunlara selam duracaktı. Sosyal medya hesaplarına bakın; kim aradan yedi-sekiz saat geçtikten sonra, yani darbeciler hezimete uğradıktan sonra darbeyi kınamışsa iyi niyet aramam ben.

Kalkışma gecesi siz neredeydiniz?

Yurt dışındaydım, gece öğrendim ve inanmakta hayli zorlandım. Sonrasında arkadaşlarla ve haber siteleriyle sürekli irtibatta kaldım. İlk uçakla yurda dönmek için hemen uçak şirketlerini aradım. Annemle helalleştim. Gitmemden aşırı endişe eden anneme sadece şunları söyledim: Anne, elde ettiğimiz her şeyin bir bedeli var. Ekmeğin, suyun, elde ettiğimiz bütün nimetlerin. Bu vatanda yaşamanın ve bu yüce devletin bir mensubu olmanın da bedeli; canı, başı bu uğurda feda etmektir. Öleceksem topraklarımda öleceğim. Annemle vedalaştım. Sonrasında meydanlarda nöbete devam ettik ve hala nöbetteyiz hamdolsun. Allah'ım bize bir daha böyle kötü günler yaşatmasın.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Uğur Işılak İstanbul Kayseri Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title