Haberler

Uğur Işılak Çorum'da Demokrasi Mitingine Katıldı

ÇORUM (İHA) Çorum’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen demokrasi nöbetine ünlü sanatçı Uğur Işılak’ta şarkılarıyla destek verdi.

ÇORUM (İHA) Çorum'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen demokrasi nöbetine ünlü sanatçı Uğur Işılak'ta şarkılarıyla destek verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbeti Hürriyet meydanında çok sayıda vatandaşın katılımıyla sürdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda toplanan vatandaşların milli irade nöbetine, sanatçı Uğur Işılak sevilen şarkıları ve okuduğu şiirlerle destek verdi. Demokrasi nöbeti tutan binlerce kişiye konuşma yaparak dombra şarkısını söyleyen Işılak'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye'nin şahlandığını belirterek, " Türkiye, kutlu bir yürüyüşün rehberliğini yapmaktadır. Bu yürüyüş bize yeni medeniyetin müjdelemektedir. Nasıl Osmanlı 600 yıl boyunca adalet dağıtmışsa, merhametin adresi olmuşsa yeni Türkiye'de öyle bir medeniyet ve devlet ve coğrafyasının yeni medeniyeti olarak şahlanacaktır" dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Külcü, "Allah birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Huzurumuzu bozmak isteyenlere, fitne çıkarmak isteyenlere, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. 15 Temmuz'da olduğu gibi yerle yeksan etsin. Bugün 23. gündeyiz. Her akşam bir başka güzel oldu burası. Milletle kendimizi daha güçlü hissettik. Bize sizin gibi yol arkadaşları nasip ettiği için Allah'a şükürler olsun. Bu kutlu milletle yol yürümek çok çok güzel. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle birlik ve dayanışma inanın yaşanmamıştır. 23 gün oldu yılmadınız. Yorulmadınız. Eğilmediniz. Hep dik durdunuz. Tarih sizi hep böyle yiğit insanlar olarak anacak. Hep dik duracağız. 23 akşamdır ev sahipliği yapıyoruz. Vatanın, memleketin gerçek sahipleri nasıl sizlersiniz. Biz emanetçiniz olarak burada hizmet yapmaya gayret ettik. 23 akşamdır AK Partili, CHP'li, MHP'li yok. Biz burada 79 milyon Çorum'da 530 bin insan bir olduk, iri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz akşamının zor bir akşam olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, 239 insanın şehadete yürüdüğünü belirterek, "Bizim inancımıza göre onlar ölmediler. Çünkü ne buyruluyor "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz bilmezsiniz" Biz inanıyoruz ki onlar şuanda peygamberlerin katındalar. Şehitlerimize üzülmüyoruz biz onları Allah'a gönderdik. Allah'tan geldik Allah'a gideceğiz. Buna inanıyoruz, bunu biliyoruz buna teslim olduk biz. İşte bunu anlamadılar. Çanakkale'de nasıl yedi düvel bir araya gelerek nasıl bu vatanı zapt edeceklerine inanmışlarsa içimizde yetişen büyüyen, bu topraklarda büyüyen hainlerde toplarına, tanklarına, uçaklarına öyle güvendiler. Halbu ki iman imkana her zaman galip gelmiştir. Çanakkale'de böyle oldu, 15 Temmuz'da da böyle oldu. Çünkü onlar akılarını şeytana esir etmişlerdi. Onlar gönüllerini istihbarat örgütlerine teslim etmişlerdi. Onların mantığıyla düşündüler, onların gönlüyle yaşadılar. 79 milyonun her birisi toplara, tanklara göğsünü siper etti. Bize bu toprakları yeniden vatan yaptı. Şehitlerimizi kıyamete kadar unutmayacağız. Kıyamet gününde de şehitlerimiz inşallah bizi unutmaz ve bize şefaatçi olurlar. O nasıl bir imandır ki, o nasıl bir bayrak ve vatan sevdasıdır ki ve o nasıl millet aşkıdır tankların altına kardeşlerimiz yatıvermişler. Gezi'de TOMA'ları görünce kaçın diye bağıranlar vardı. Böyle amaçsız zannettiler milleti. Sinedeki iman o işi yerle bir etti. O kardeşlerimiz yürürken Allah'a yürür gibi, Peygamber efendimize yürür gibi, Çanakkale'nin yiğitleri, Bedrin aslanları gibi yürüdüler" diye konuştu.

15 Temmuz'u anlamanın sadece o güne bakmakla olmayacağını vurgulayan Başkan Külcü, "15 Temmuz'u anlamak için bu coğrafyanın 100 yılık tarihini iyi anlamamız lazım. 100 yıl önce bu coğrafyada birilerinin yarım kalan hesabı vardı. O gün atalarımız o işi başardı bugün onu tamamlamak için geldiler bugünde milletimiz tamamladı. 60 darbesini gördük. 71 muhtırasını gördük., 80 olaylarını yaşadık. Bunların hiçbirisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bombalandığına şahit oldunuz mu? Orası mili iradenin teceligahı. Orası milletin oyunun namusudur. Oraya kim el uzatırsa bizzat millete el uzatmıştır. Bu darbe girişimi aslında işgal girişimidir. Bu ihanet şebekesi, paralel çete başarılı olsaydı onun arkasındaki işbirlikçileri birer birer ortaya çıkacaklardı. 80 olaylarını hatırlayan kardeşlerimiz biraz hafızalarını tazelesin. O zaman bizim çocuklar başardı diyorlardı. Şimdi Türkiye'deki muhataplarımız birer birer tutuklanıyor. Türkiye'de muhatabımız kalmadı. Avrupa Birliği tutuklamalar işin endişeliyiz diyorlar. Tutuklanmalar bize rahatsızlık vermiyor. Onlar haindir. Bu milletin bayrağına, milletine ihanet ettiler onlara merhamet etmeyeceğiz. Avrupa Birliğine almamakla tehdit ediyorlar. AB bize lazım değil. Bize lazım olan milletin ve ümmetin birliği. Buna Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Acemiyle, Boşnakıyla bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk Türkiye olduk. Bundan korkuyorlar. Güçlü bir Türkiye daha kalkınmış bir Türkiye silahlarını kendi üreten Türkiye sadece Türkiye'nin değil etrafımızda, gönül coğrafyamızın da teminatıdır. Bunu Bosna söylüyor. Kosova söylüyor. Azerbaycan, Arakan, Somali söylüyor. Biz onların tercümanıyız bundan korkuyorlar. 15 Temmuz akşamı bir tarihi kapatıp yeni bir tarih açtınız. 100 yıl önce istiklal savaşını kazanmışsak şimdi de İstikbal Savaşını kazandık. Türkiye her anlamda daha güçlü ve özgürdür. Bu Türkiye'nin mimarı 79 milyon vatan evladıdır" şeklinde konuştu

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu ise, Türk milletinin 15 Temmuz'da devletine sahip çıktığını belirterek, "Bu aziz millet milli iradeye sahip çıktı. Milli iradeye kast edenlere geçit vermedi. Burada her kesimden insanları görüyorum. Yüce Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Külcü Uğur Işılak Türkiye Çorum Yerel Haberler

title