Haberler

Uğur Dündar'dan Seçimi Kaybeden Muhalefete Dayak Yiyen Kaleci Göndermesi

Güncelleme:

1 Kasım'ı değerlendiren Uğur Dündar, büyük hezimete uğrayan muhalefeti, 6-0 biten maçta yedek oynayıp dayak yiyen kaleciye benzetti ve 'çok çalışın' mesajı verdi.

1 Kasım Genel Seçimleri'nden AK PArti'nin zaferle çıkmasına üzüldüğünü saklamayan Uğur Dündar seçimin yankılarının hala sürdüğü şu günlerde köşesinde analalizlerde bulundu.

Uğur Dündar, "Aradan üç gün geçti, yüzde 49.5 konusunda herkes hâlâ şaşkın durumda." derken muhalefeti 6-0 biten maçta yedek oynayıp dayak yiyen kaleciye benzetti ve daha çok çalışın mesajı vermeye çalıştı.

"SEÇMEN BİLE ŞAŞKIN"

Seçimin kaybını hazmedemediğini de satır aralarında itiraf eden ünlü gazetezi Dündar, "Ör­ne­ğin, her se­çim­de AK­P'­nin ala­ca­ğı oyu üç-dört pu­an faz­la gös­ter­me­le­ri­ne rağ­men, bu kez so­nu­cun ya­nı­na bi­le yak­la­şa­ma­yan "yan­daş an­ket­çi­le­r" hay­ret­ler için­de. Si­ya­si ana­liz uz­man­la­rı, mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­nin söz­cü­le­ri, sos­yo­log­lar, hat­ta AK­P'­li­ler bi­le şaş­kın­lık­la­rı­nı giz­le­ye­mi­yor.
Kim­se 7 Ha­zi­ra­n'­dan bu ya­na ge­çen sü­re için­de AK­P'­nin oy­la­rı­nın i­çin 8.5 pu­an art­mış ol­du­ğu­nu inan­dı­rı­cı bi­çim­de izah ede­mi­yor." diye yazdı.

İşte Uğur Dündür'ın kaleme aldığı yazıdan satırbaşları:

"OYLAR GERİ DÖNDÜ"

7 Ha­zi­ran se­çim­le­rin­de AK­P'­den ko­pa­rak MHP ve HDP'­ye gi­den yü­zer-ge­zer oy­lar ge­ri dön­dü. Ku­şa­tıl­mış med­ya­nın ya­nı sı­ra "ik­ti­da­ra kar­şı us­lu, ken­di ara­la­rın­da ise uz­laş­ma­z" bir tu­tum ser­gi­le­yen mu­ha­le­fet par­ti­le­ri de bu tab­lo­nun ar­ka­sın­da­ki de­rin he­sap­la­rı ye­te­rin­ce an­lat­ma­dı­ğı için halk bun­la­ra ka­fa yor­ma­dı.

"MHP VE HDP'Yİ CEZALANDIRDI"

Seç­men çö­züm sü­re­ci­nin buz­do­la­bı­na ko­nu­lup PKK'­ya se­ri ope­ras­yon­lar ya­pıl­dı­ğı­nı, bu­na kar­şı­lık ge­ri­de bı­rak­tı­ğı­mız 4 ay­da Dev­let Bah­çe­li­'nin ağ­zın­dan "ha­yı­r"­dan baş­ka söz­cük çık­ma­dı­ğı­nı gö­rün­ce, MHP'­ye ver­di­ği ema­net oy­la­rı çek­ti. Te­rör ör­gü­tü PKK'­yı kı­na­ma­yan ve "Tür­ki­ye par­ti­si­" ol­ma id­di­ası­nı ha­ya­ta ge­çi­re­cek hiç­bir inan­dı­rı­cı gi­ri­şim ser­gi­le­me­yen HDP'­yi de ce­za­lan­dır­dı. Böy­le­ce se­bep­le­ri ne olur­sa ol­sun AKP san­dık­ta za­fer ka­zan­dı.

YEDEK KALECİ ÖRNEĞİ

-Fık­ra Me­lih Aşık dos­tu­muz­dan: Maç 6-0 ye­nil­giy­le so­nuç­lan­mış.- Oyun­cu­lar sük­lüm pük­lüm so­yun­ma oda­sı­na gi­dip ta­bu­re­le­re çök­müş­ler. An­tre­nör hı­şım­la bir kö­şe­de otu­ran ye­dek ka­le­ci­nin üze­ri­ne yü­rü­ye­rek tek­me to­kat gi­riş­miş. Ye­dek ka­le­ci göz­yaş­la­rı ara­sın­da is­yan et­miş:

"Ya­hu ho­cam ben oy­na­ma­dım ki, ba­na vu­ru­yor­su­nuz! Be­nim ka­ba­ha­tim ne?" di­ye so­run­ca, ho­ca gür­le­miş;
-Ulan sen form tu­tup ka­le­ye geç­miş ol­say­dın biz bu gol­le­ri yer miy­dik?

"İŞTE MUHALEFET BU İŞE YARADI"

Ho­ca­nın söy­le­dik­le­ri, se­çi­min bu şe­kil­de so­nuç­lan­ma­sı­na mu­ha­le­fe­tin yap­tı­ğı kat­kı­yı anım­sa­tı­yor. Ka­nım­ca ana mu­ha­le­fet par­ti­si CHP, "us­lu­" gö­rü­nüm ve "o­lum­lu si­ya­set (!)" ser­gi­le­mek ye­ri­ne, ka­pı ka­pı do­la­şa­rak ak­tif bir stra­te­ji uy­gu­la­mış ve "k­ri­z" se­nar­yo­su­nun ar­dın­da­ki ger­çek­le­ri top­lu­ma ye­te­rin­ce an­la­ta­bil­miş ol­say­dı, so­nuç de­ğiş­me­se bi­le, umut ve­ri­ci bir oy ar­tı­şı sağ­la­ya­bi­lir­di. Hay­di bu ol­ma­dı. Ama ba­kı­yo­rum Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu­'n­dan CHP'­ye gö­nül ve­ren­le­rin bun­dan son­ra­sı için bek­le­di­ği sin­yal­ler de gel­mi­yor!"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Uğur Dündar Sıkıcı Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (27)

ahmet 33:

yürü bee sizin yüzünüzden bu kadar insan rezil oluyor

18
2
yanıtYanıtla
aga:

Ulen uğur senide bize yıllarca halk kahramanı diye yutturdularya. . .

9
10
yanıtYanıtla
VATANDAŞ 60:

GERÇEKTEN SEN EĞİTİMLİ KÜLTÜRLÜ TAHSİL SAHİBİYSEN YAŞASIN CAHİLLİK !!!!!!!!!!!!!!

16
0
yanıtYanıtla
kemal:

hala sen bu millete akıl veriyorsan bu akılı alanlara yazık senin yaşın yetmiş işin bitmiş hala seni dinliyorlarsa acırım seni dinleyenlere kendine hayrın yok kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş git ömrünün son demlerini yaşa senden senin saz ekibin ihtiyar sözcü ekibinden bu memlekete bu güne kadar hayır gelmediği gibi bundan sonrada gelmez

15
0
yanıtYanıtla
Angaralı:

seçmen neden şaşkın olsun beklenen sonuç asıl şaşkın sizin gibiler uğur dündar

12
1
yanıtYanıtla
OSMANLI:

bu büzük hala ne dolaşıyı ayak altında de get ait olduğun yere

9
1
yanıtYanıtla
hep aynı terane:

sadece cok calışın, hep aynı masallar ama hic biriniz halkın dilini anlayin demiyor . . . . chp bu şahislara mesafesini koymadıkca partinin üzerinden bu şerleri uzaklaştirmadıkca 92yıldır oldugunu gibi sadece yerinde sayacaktir. . .

10
0
yanıtYanıtla
ATAMobil-ANDROID:

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş bu zihniyetli ler Atatürkü kullanıyorlar Chp Atatürten sonra ne yaptı

9
0
yanıtYanıtla
assS:

40 SENEDİR ÇALIŞMAMIŞ ŞİMDİ Mİ ÇALIŞACAK

9
0
yanıtYanıtla
semih:

Her kes insan oldu ama bu hala olmamis belli, olacak ama

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title