Haberler

Uetd'nin "Muhabbet Halkaları" Programı

Cafcaf Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gültekin: "Charlie Hebdo saldırısı, Fransa'nın Filistin'i tanıması üzerine İsrail'in Fransa'yı cezalandırma yöntemidir.

Cafcaf Mizah Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Asım Gültekin, "Charlie Hebdo saldırısı, Fransa'nın Filistin'i tanıması üzerine İsrail'in Fransa'yı cezalandırma yöntemidir. O çizerleri kendilerince cezalandırmanın bir yolu olarak değerlendirdik. Peygamberimiz ile ilgili çizimlerinden dolayı saldırıya uğradıklarını düşünmüyoruz" dedi.

Gültekin, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hessen Şubesi tarafından Offenbach'ta ikincisi düzenlenen "Muhabbet Halkaları" söyleşine konuk olarak katıldı. "Günümüzde mizaha Fransız kalanlar" temasıyla gerçekleştirilen söyleşide, mizahın Türkiye ve dünyadaki durumu konuşuldu.

Söyleşinin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gültekin, bu tür programların Avrupa'daki Türk vatandaşlarının sanat, kültür ve edebiyat üzerinden kendilerini ifade edebilmelerinin yanı sıra Türkçe'yi de daha zengin kullanabilme imkanı sağlayacağını söyledi.

Almanya'da 5 söyleşi yapacaklarını ve genel olarak kültür ve sanat konularını ele alacaklarını bildiren Gültekin, "Avrupa'da Müslüman olarak hayatı sürdürmenin zenginleştirici bir yolu olarak sanatı ve kültürü görüyoruz. Bu anlamda özellikle mizah alanında emek sarf eden biri olarak bunları insanlarımızla konuşmayı çok değerli buluyorum" diye konuştu.

-" Charlie Hebdo'nun  Peygamberimiz ile ilgili çizimlerinden dolayı saldırıya uğradığını düşünmüyoruz"

Gültekin, Paris'te 7 Ocak'ta haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'ya gerçekleştirilen saldırıya ilişkin de değerlendirmede bulundu. Saldırının Fransa'nın Filistin'i tanımasının ardından gerçekleştiğine dikkati çeken Gültekin, şunları söyledi:

"Bu olayları ilk duyduğumuzda, Charlie Hebdo'yu da az çok bilen mizahçılar olarak dedik ki bu Fransa'nın Filistin'i tanıması üzerine İsrail'in Fransa'yı cezalandırma yöntemidir. O çizerleri kendilerince cezalandırmanın bir yolu olarak değerlendirdik. Genel dünyanın algıladığı ya da algılatıldığı şekilde Peygamberimiz ile ilgili çizimlerinden dolayı saldırıya uğradıklarını düşünmüyoruz. Öyle olsaydı belki ilk çizgiler yayınlandığı yıllarda saldırı olurdu diye düşünmek lazım."

Söz konusu saldırıyı 'Avrupa'da uyandırılmak istenen ırkçı saldırıları beslemek isteyen bir eylem' olarak nitelendiren Gültekin, "Az çok amacına da ulaştı. Dünyada birden Avrupa'yı masum gösteren bir şova dönüştü bu. Oysa Avrupa ve modern dünya, insan hakları konusunda pek de sınıfı geçebilecek bir durumda değil" diye konuştu.

UETD Hessen Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mahmut Akkaya de etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, "Bugünkü programın işlevi önemli. Çünkü Almanya'da biz bir nevi edebiyattan ve kültürümüzle alakalı bazı durumlardan uzaktayız. Asım kardeşimizin burada olması bu açığı bir nebze de olsa kapatıyor" dedi. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Charlie Hebdo Asım Gültekin Filistin Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title