Haberler

Uetd Bağlantılı Sabıkalı Sandık Görevlisi Duayen Gazeteciye Saldırdı

Erken Genel Seçim kararı alınması üzerine yurtdışında yaşayan seçmenlerin milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi bu sabahtan itibaren başladı.

unsalbey

Erken Genel Seçim kararı alınması üzerine yurtdışında yaşayan seçmenlerin milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi bu sabahtan itibaren başladı.

Kopenhag Büyükelçiliğinde oy işlemlerinin başlamasının ardından büyük skandal yaşandı, daha öncede 6 sabıkası olduğu iddia edilen ve akli dengesinin bozuk olduğu öne sürülen Osman Pekerman duayen gazeteci Ünsal TURAN'a saldırdı.

Saldırı sırasında tükürülere maruz kalan yılların gazetecisi ve Danimarka Kraliyet muhabiri Ünsal TURAN olayın şokunu üzerinden bir süre atamadı. Saldırgan Osman pekerman daha öncede Danimarka basınında adını birçok kez yolsuzluk  olayları ile duyurmuştu.

UETD BAĞLANTILI IDDIASI

Osman Pekerman'ın Ak Parti'nin yurt dışı yürütmesi olduğu iddia edilen UETD tarafından sandık görevlisi olarak gösterildiği, ve Kopenhag Büyükelçiliği tarafından sabıkasının sorgulandmadığı iddia edildi.

AK PARTİ GENEL MERKEZ'E ŞAHISLARLA İLGİLİ UYARIDA BULUNULMUŞTU

Daha öncede Ak Parti içersinde görev yapan bir üyenin UETD Danimarka yönetimi ile ilgili geniş çaplı bir rapor hazırladığı, fakat raporun dikkate alınmadığıda ortaya çıktı. Son zamanlarda Ak Parti'ye Avrupa'da yüksek oranda oy kaybettiren UETD ile ilişkilerin neden kesilmediği ise akıllarda soru işareti bırakıyor.

AK PARTİ'Lİ MİLLETVEKİLLERİ KONUYU TAKİP EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Duayen Gazeteci Ünsal TURAN'ın saldırıya uğradığını duyan Ak Parti'li milletvekilleri geçmiş olsun mesajlarında bulunarak, en kısa zamanda bu şahıslarla ilgili gerekenin yapılacağını, Kopenhag Büyükelçiliği'nin konuyla ilgili ihmalinin olup olmadığının Dışışleri Bakanlığına sorulacağını belirttiler.

16. Haziran'da Danimarka basınında çıkan haberlere göre Danimarka polisine UETD ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş. İŞTE O HABER!

DANİMARKA POLİSİ DARP, TEHDİT, SANTAJ'DAN HAKLARINDA YASAL İŞLEM BAŞLATTI

Danimarka'da Bölge Başkanı olarak atanan Paralel Yapı ilişkili olduğu iddia edilen Mustafa Sevüktekin'in, Genel Sekreteri Şafak GÖRMEZ'i evinde tehdit ve darp ettiği, bununla kalmayıp bir de Ak Parti Gençlık Kollarında görev yapan UETD'in yolsuzluklarını deşifre eden bir Kamu görevlisi gazeteciyi'de adam kiralayarak tehdit ettirdiği iddiaları üzerine hakkında Roskilde ve Kopenhag polisi tarafından soruşturma başlatıldı. Gazetecinin soğukkanlı davaranarak tehdit anını kayıda aldığı, ve SMS'leri de Danimarka polisine sunduğu ortaya çıktı.

Süleyman ÇELİK'in olaydan haberdar olduğu ve müdahale etmediği hatta bu şahsı Almanya'da olayın meydana çıkması durumunda önceden algı oluşturmak için Ahmet Davutoğlu'na tanıtarak ödüllendirdiği iddialar arasında.

Diğer ülkelerde benzer olayların yaşandığı da iddialar arasında

MELİH GÖKCEK'İN BAŞDANIŞMANLIĞINI YAPTIĞINI IDDA EDIYORDU YALAN ÇIKTI

Ruh sağlığının iyi olmadığı öne sürülen Mustafa Sevüktekin'in kendinisi Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökcek'in Başdanışmanı olarak tanıttığı, Gazi Üniversitesi mezunu olduğunu iddia etmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçen basın mensuplarının Mustafa Sevüktekin'in Ankara Büyükşehir Belediyesi kapsamında hiç çalışmadığını ortaya çıkardı.

Gazi Üniversitesi mezunu olduğunu iddia eden Mustafa Sevüktekin'in bu iddiasınında yalan olduğu, Mustafa Sevüktekin'in kendine ekonomik olarak bakmaktan aciz olanların faydalandığı Danimarka Sosyal Hizmetler'den yardım aldığı ortaya çıktı. Isveç Bölge Başkanı Özer Eken'in de gazeteciyi arayarak baskı uygulamaya çalıştığı iddialar arasında.

Danimarka yargısının basın mensuplarına karşı işlenen tehdit suçlarına çok ciddi yaptırımlar uyguladığı biliniyor. Şimdilerde ise Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu şahış hakkında suç duyurusu yapıp yapmayacağı merak konusu.

Kaynak: Scandinavianagency.com / Güncel

Danimarka Kopenhag Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title