Haberler

UEFA, Türkiye'de Oynamış En İyi 10 Futbolcuyu Sıraladı

Güncelleme:

UEFA, Türkiye'de forma giymiş en iyi 10 oyuncuyu sıraladı. Listede 5 Galatasaraylı, 3 Fenerbahçeli, 1 Beşiktaşlı ve 1 Trabzonsporlu isim yer aldı.

UEFA'nın resmi internet sitesinde, Türkiye'de forma giymiş en iyi 10 oyuncu listelendi. Robin van Persie, Nani, Lukas Podolski, Mario Gomez ve ve Samuel Eto'o'nun Süper Lig'e geldiği hatırlatılırken, Süper Lig'in en iyi 10 ismi sıralandı.

İşte UEFA.com'un seçtiği 10 isim...

Claudio Taffarel (Brezilya – Galatasaray, 1998–2001)
Brezilya Milli Takımı'nın formasını 101 kez giyen Claudio Taffarel, takımın UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası şampiyonluklarında pay sahibi oldu. 1980'lere damga vuran Karadağlı Zoran Simovic ile birlikte, kulüp tarihinin gelmiş geçmiş en büyük file bekçilerinden biri oldu.

Gheorghe Popescu (Romanya - Galatasaray, 1997-2001)
Vatandaşı Hagi gibi, Türkiye'nin Galatasaray ile 2000'de kazandığı ilk UEFA şampiyonluğunda sarı-kırmızılıların formasını giydi. Bir zamanlar Barcelona'nın da kaptanlığını yapan Popescu, defansta Bülent Korkmaz ile mükemmil bir ekip oldu.

Diego Lugano (Uruguay - Fenerbahçe, 2006-2011)
Fenerbahçe'nin 2006-200'deki 100'üncü yıl şampiyonluğunda da yer aldı. Agresif kişiliğiyle tanınan Uruguaylı, duran toplarda tehlikeler yarattı. Şimdi Güney Afrika'nın Paraguay devi Cerro Porteno'nun formasını giyiyor.

Tomas Sivok (Çek Cumhuriyeti – Beşiktaş, 2008–15)
Beşiktaş defansındaki sağlam duruşuyla kendini kanıtladı. Güçlü fiziğiyle iyi bir performans sergileyen Sivok, Kara Kartal'daki son yıllarında sakatlıklarla boğuştu. Bu sezon ise Bursaspor'a transfer oldu.

Pierre van Hooijdonk ( Fenerbahçe – Hollanda, 2003–05)
Fenerbahçe'nin 2003-04 ve 2004-05 sezonlarındaki şampiyonluklarında kilit rol oynadı. Ölümcül serbest vuruşların sahibi Van Hooijdonk 53 lig maçında 32 gol attı ve Sarı Kanaryalı taraftarlar ona "Aziz Pierre" lakabı taktı.

Shota Arveladze (Gürcistan, Trabzonspor, 1993–97)
Karadeniz ekibine gelmeden önce fazla tanınmayan Gürcü golcü, attığı gollerle kendini kısa sürede tanıtladı. Hala Trabzonspor teknik direktörlüğünü yapan Shota Arveladze, bordo-mavili ekiple 1995'te Türkiye Kupası kazandı. Bir sonraki sezon ise attığı 25 golle Süper Lig gol kralı oldu.

Mario Jardel (Brezilya – Galatasaray, 2000-01)
Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olarak Porto'dan Galatasaray'a imza attı. Galatasaray, Real Madrid'i 2000 Süper Kupa finalinde 2-1 yenerken, galibiyeti getiren altın gol Mario Jardel'den geldi. Ligde de 24 maçta 22 gol attı; ancak bir sezon sonra Sporting'e imza atarak Portekiz'e döndü.

Didier Drogba (Fildişi Sahilleri – Galatasaray, 2012–14)
2013 Ocak ayında Galatasaray'a gelişi büyük yankı uyandırdı. Akhisar'ı 2-1 yendikleri ilk maçta ilk golünü attı. Geçen hafta ise Kanada'nın Montreal Impact takımına imza attı. Galatasaray, 2013'te Fenerbahçe'yi yenerek Süper Kupası'yı kazanırken, tek gol Drogba'dan geldi.

Alex (Brezilya - Fenerbahçe, 2004-12)
Orta saha oyuncusu olmasına karşın forvet oyuncularıyla kıyaslanacak kadar gol attı. Süper Lig'in asist kralı 245 maçta 136 attı. 2006/2007 (19 gol) ve 2010/11'de (28 gol) olmak üzere 2 kez gol krallıklarına ulaştı ve daha önce hiçbir yabancı oyuncunun ulaşamadığı başarıyı yakaladı. Sadece Fenerbahçe taraftarları değil, rakip takım taraftarlarının da saygısını kazandı.

Gheorghe Hagi (Romanya - Galatasaray, 1996-2001)
Barcelona'dan Galaltasaray'a transfer olan Hagi, İstanbul'daki beş sezonunda sarı-kırmızılı ekibi başarıya taşıdı. Süper tekniği ve yeteneğiyle hayran sır aktı. Galatasaray ile 4 lig, bir UEFA Kupası ve 1 de UEFA Süper Kupası kazandı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Gheorghe Hagi Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (32)

BİR TÜRK:

sivok mu yapmayın ALLAH AŞKINA HANİ R. CARLOS

14
0
yanıtYanıtla
cıvcıv:

dunya kulubu GALATASARAY. . . .

9
5
yanıtYanıtla
Hoho:

Dunya kulubu 3.dakikada 1 gol yiyen mi real madride karsi hahahahahshahs

yanıt0
yanıt0
YALANCI UEFA:

Yalan R. Carlos NERDE Ortega nerde Anelka NERDE sayım mı dahaaa

8
5
yanıtYanıtla
ahmet sagay:

Hagi Hagi Hagi

12
1
yanıtYanıtla
gfb32rvp Mobil-ANDROID:

dünyanın en iyi sol bek i yok nasil oliyo roberto carlos kim Hagi kim

5
7
yanıtYanıtla
asasa:

Riberi gibi dunya yildizi alinmamis listeye

3
8
yanıtYanıtla
reis:

dünya kupası dahil her türlü kupayı kaldırmış en az 10 yıl realde oynamış r. carlos(türkiyeye gelen en ünlü futbolcu ) bu listede yoksa. . . bu liste sıfırdır. . . . saçmadır yoruma değmez. . . bu listeyi uefanın türkiyedeki parelel ajanları yapmışa benziyor(ayıboğan-helvacı vb), bjk darılmasın diye sivoku listeye almalarıda günün komedisi olsa gerek. . .

6
4
yanıtYanıtla
GALATASARAYMobil-ANDROID:

TURKIYEDIR GALATASARAY!!!

7
3
yanıtYanıtla
xy-58:

I love you HAGI .... Gerisi yalaaaaaan

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title