Haberler

UEFA Terim'i İstedi, TFF Yardımcı'yı Gönderdi

Güncelleme:

UEFA, Şenes Erzik'in yerine Fatih Terim'i istedi ancak Demirören ve ekibi Servet Yardımcı'yı gönderdi. İkinci turda kaybeden Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu'na giremedi.

Şenes Erzik, 33 yıllık UEFA kariyerini Viyana'da yapılan kongrede sonlandırdı. Erzik'in yerine yönetim kuruluna aday olan Servet Yardımcı ise seçilemedi.

Zaman gazetesi spor yazarı Zeki Çol, sır gibi saklanan gerçeği ortaya çıkardı. UEFA'daki görevinden ayrılan Şenes Erzik'in yerine Servet Yardımcı'yı öneren TFF'ye Platini'den "hayır" cevabı gelmişti. Asıl bomba ise Platini, TFF'den Terim'i istedi ancak Demirören ve ekibi Servet Yardımcı'yı gönderdi. İlk turda 7 adaydan ikisi seçilirken, aralarında Yardımcı'nın da bulunduğu 5 isim ikinci tura kaldı. İlk tur oylamasını 24'e 23, ikinci tur oylamasını 20'ye 14 ile kaybeden Servet Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu'na giremedi.



TFF Birinci Başkanvekili Servet Yardımcı

İşte Zeki Çol'un bugünkü köşe yazısı...

ERZİK, PLATINI'NİN SAĞ KOLU OLMUŞTU

UEFA Başkanı Platini, Servet Yardımcı'nın adaylığına baştan beri sıcak bakmadı. Bunu da değişik platformlarda hep dile getirdi. Peki Platini, TFF'nin aday göstermesine mi karşıydı? Yoksa yardımcı ismine mi? Johansson'u 27-23'lük oylama sonucuyla devirip başkanlığa seçildiği dönemde, Platini, Türkiye'nin desteğiyle kazanmıştı. Dönemin TFF Başkanı Haluk Ulusoy, bu süreçte Türkiye'nin kontrol ettiği oylarla birlikte Platini'nin yanında yer almış ve Platini, başkanlığa o destekle taşınmıştı. Kritik seçimdeki bu önemli katkı, UEFA-TFF ilişkilerini iyice güçlendirmiş, Şenes Erzik, Platini'nin sağ kolu olmuştu.

PLATINI, FUTBOLDAN GELEN BİR İSİM İSTİYORDU

Aslında oluşturulan algının tam tersi, Platini, TFF'nin adayına değil, adayın ismine sıcak bakmıyordu. Nitekim geçtiğimiz ağustosta üst düzey UEFA yöneticilerinden biri aracılığıyla gönderilen bir mesaj vardı. Futbolun içinden gelen Platini, kendisi gibi futbolun içinde yetişen ve uluslararası arenada kabul gören bir Türk'ün adaylığını istiyor, dahası o isme gayri resmi kanaldan ve çok yakın bir çalışma arkadaşı aracılığıyla mesaj da gönderiyordu.

TERİM, TEKLİFE SICAK BAKIYORDU

O isim kim miydi? Fatih Terim. İşin enteresan tarafı, Terim de bu teklife sıcak bakıyordu. Lakin TFF, o sıralarda Servet Yardımcı ismini deklare etmiş, kendisini bağlamıştı. Ancak UEFA'dan gelen mesajlardan da haberleri vardı. Zirvede bazı alınganlıklar, hatta kırgınlıklar bile olmuştu o günlerde.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜLER

Dünya Kupası öncesi, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cüneyt Çakır'ı kabulü sırasında. Kupaya gitmeden önce Erdoğan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, bir başka seyahate giderken havaalanından çevrilen ve son anda ekibe dahil edilen Şenes Erzik'in de aralarında oldukları heyeti kabul ediyordu. Erdoğan, Erzik'e adaylık konusundaki düşüncelerini sordu. Artık emekli olacağı yanıtını alınca, 'O zaman Servet Bey'i aday yapın' dedi. Yardımcı ismi ilk o görüşmede telaffuz edildi.

TERİM KESİN SEÇİLİRDİ

Terim aday olsa seçilir miydi? Platini'nin UEFA'daki gücünü hesaba katarsanız, tıpkı Davor Suker örneğinde olduğu gibi, büyük olasılık ilk turda yönetime girerdi. Sonuçta Türkiye, çok önemli bir pozisyonu kaybetti.

Yeri gelmişken bir kehanette bulunup bu bölümü noktalayayım.

İki yıl sonraki seçimde bir Türk, yeniden UEFA yönetimine girer. Ama faal teknik adamlık yaşamını sonlandırması koşuluyla!

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Yıldırım Demirören Şenes Erzik Fatih Terim Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

kalemşör:

fatih terimi milli takımda başarısız olacağı kesinya şimdiden adamıa yer yapmaya çalışıyorlar

6
1
yanıtYanıtla
Kalemşör:

bu fatih terimi ne kadar büyüttüler adamın milli takımla hiçbir başarısı yokyaaaa. Adamı pohpohlayıp uçuruyorlar. Bu adam kadar kendini beğenmiş biri varmı

5
2
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Milli takım daha önemli !! Sonuçta Terim olmaz ise Avrupaya gidemeyiz dimi ??? Ya senede 4 Milyon Eur Bahsediliyor, hemde kendi ülkende yılda 3 - 5 maç yapıp, ayrıca Başarısız olsan bile kimse parayı geri istemiyor, TFF tüm imkanlarıda elinin altında. Bundan daha rahat ve kazançlı iş varmı acaba ?

6
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınayşe:

fatih terim BAŞARISIZ inatla tutuyorlar PESS

3
1
yanıtYanıtla
yazar:

vaybe. . bizde. . ne. . cehver. . varmis. . ufaya. . bak. terimi. . isdiyor. . yardimcisi. . gidiyor. . inanmam. . talha. . inanmam. . uav. . mili. takimin. . durumu. . ortada. . teknikdroklu. . ortada. . uefa. . neyapsin. . terimi. .

3
1
yanıtYanıtla
Peygamberler şehri diyarbekirMobil-ANDROID:

Zaten bu adam fos mustafa denizliyi milli td yapın. Bunu da oraya gönderin..

1
2
yanıtYanıtla
ABIZER:

buda bir reklam ulan turk futboluna ne kazandirdiki dunya futboluna ne hayiri olacak bunun isi gucu para para icin haysiyetini satanlardan

3
0
yanıtYanıtla
Mark Spitz:

Fatih Terim tüm diplomatik konuşmaları Türkçe mi yapacaktı?Yalan haber yapmayın demiyorum, yapın ama hobi olarak yapın.

0
1
yanıtYanıtla
GalatalimobilWeb@haberler.com:

Ya bu rte karismadigi bi sey varmi Allah askina yeter uleen bide KARISMA..

0
0
yanıtYanıtla
harekatmobilWeb@haberler.com:

Her halta karıştın ülkeyi mahvettin yeter artık

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title