Haberler

    UEFA'dan Olimpiyat Stadı Teşekkürü

    Siyah-beyazlıların iç saha maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda zemin çalışmaları tamamlandı.

    Beşiktaş ile Asteras arasında oynanan müsabakada hasar gören ve hemen sonbahar bakımına alınan Atatürk Olimpiyat Stadı çimlerinin onarım işleri yapıldı. 18 Eylül Perşembe günü oynanan müsabakanın ardından hasar gören çimler için bir hafta boyunca bakım gerçekleştirildi.

    90 ton kum serildi


    Statta yapılan bakımda öncelikle zeminden kapsül toprak çıkarılarak havalandırması yapıldı daha sonra 45 ton iri taneli Şile'den özel olarak getirtilen quartz kumu serildi, İngiltere ve İrlanda da kullanılan Lolıum Perenne tip kış şartlarına dayanıklı tohum ekimi yapıldı, 45 ton sıfır quartz kumu ile zemin örtüldü, gübrelemesi yapılarak çimin tekrar güçlenmesi ve saha zeminin futbol elverişli seviyeye getirilmesi amaçlandı ve saha dinlenmeye alındı son olarak yapılan bakım çalışmaları sonuç verdi ve ekilen çimlerin tamamına yakını büyüyerek zemini iyice yeşertildi.

    Beşiktaş-Sivasspor maçının Ankara'da oynanması çimi korumayı ve dinlenme süresini uzatmayı hedefliyordu. 2 Kasım'da oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe müsabakası ve hemen ardından 6 Kasım'daki Partizan müsabakası UEFA ile yapılan girişimlerle, Partizan takımının bir gün önceki resmi antrenmanını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bulunan ve yine doğal çim olan 105X68 ölçülerindeki yan sahasına aldırılması için çalışmalar gerçekleşiyor.

    UEFA'dan teşekkür


    UEFA Teknik Delegeleri müsabakadan sonra hazırladıkları Debrıef Rapor'unda Atatürk Olimpiyat Stadı Yönetimine çim sahanın korunması için gösterilen hassasiyetten dolayı teşekkür etti ve stadyum yönetimiyle her zaman irtibat halinde olup zemin ve diğer teknik konular ile ilgili bilgi almayı sürdüreceklerini belirttiler.

    Geçen sezon 39 maç oynanmıştı


    Atatürk Olimpiyat Stadı ile ilgili diğer bilgiler şu şekilde; Atatürk Olimpiyat Stadı 2002 yılında açıldığı dönemden itibaren ev sahibi olarak, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor kulüpleri yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşa, Sivasspor, Orduspor gibi kulüpler oynamıştı. UEFA 5 yıldız Elit stadyum kategorisinde olan Atatürk Olimpiyat Stadı Şampiyonlar Ligi Finali'ne 2005 yılında ev sahipliği yapmıştı. Ortalama olarak bakıldığında bir çim sahada 15 günde bir müsabaka oynanırken, Atatürk Olimpiyat Stadı 2013-2014 sezonunda Türk Milli Takımlarının U17, U21 takımlarının resmi müsabakalarının dışında Beşiktaş, İstanbul BBSK ve Galatasaray gibi takımların sahalarında yaşadıkları zemin bozukluğundan dolayı 3 resmi müsabakasını Olimpiyat Stadında yapmış ve Juventus müsabakası hava şartları nedeniyle ertelenmişti. Toplamda 2013-2014 sezonunda Atatürk Olimpilat Stadında 39 müsabaka oynanırken, Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena ve Şükrü Saraçoğlu stadyumları sezonu 20-22 karşılaşma ile sonlandırıp çim sahalarını korudu.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Atatürk Olimpiyat Stadı Beşiktaş Eylül Şile Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title