Haberler

    Penaltılar Artık Maçlardan Önce Atılacak!

    Güncelleme:

    UEFA, tek maçlı eleme maçlarında penaltı atışlarının maçtan önce yapılması ve 10 dakikalık oyundan çıkma cezası gibi bir dizi kuralı hayata geçirmeyi planlıyor.

    Futbolu daha izlenebilir ve heyecanlı getirmek için çalışmalar yürüten UEFA ilginç değişiklikleri gündemine aldı. Buna göre yedek kulübesi genişleyecek hatta 10 dakikalık mini cezalar getirilecek. Bu yeni kuralların incelenmesinden ise Manchester United'ın eski menajeri Alex Ferguson sorumlu olacak. Ferguson, UEFA Elit Teknik Direktörler forumunda hakemlerle birlikte çalışmalar yapacak.

    "PENALTILAR MAÇTAN ÖNCE ATILABİLİR"

    Söz konusu uygulamalar hala 'radikal fikirler' kapsamında. Ancak Independent gazetesinin 'güvenilir kaynaklara' dayandırdığı haberinde UEFA'nın bazı değişiklikleri 2016 Avrupa Şampiyonası'na yetiştirmeyi düşündüğü belirtildi.

    BÖYLECE HÜCUM FUTBOLA TEŞVİK

    Gündemdeki en büyük değişikliğe göre, tek maçlı eleminasyon sisteminde seri penaltı atışları 120 dakikanın sonunda değil, 90 dakikanın hemen ardından ya da ilk düdükten önce gerçekleştirilecek. Seri penaltıyı kazanacak takım, 120 dakika sonrasında eşitlik bozulmazsa tur atlayacak. Böylece tarafların defansif oynaması engellenecek.

    BUZ HOKEYİNDEN UYARLAMA

    Yedek kulübesindeki mevcudun 11 kişiye genişletilmesi de başlıklardan. Bir diğer öneri ise buz hokeyinde kullanılan 'sin-bin' yani, takımların bir süre eksik oynaması kuralı. Bu kuralın futbol versiyonunda kırmızı kart kadar ağır kusurlar işlemeyen futbolcuların 10 dakika ceza almasını ön görüyor.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Manchester United Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500

    Yorumlar (24)

    FUTBOL BÖYLE GÜZEL:

    penaltı atışıyla ilgili kural saçma ve çelişkili, ofansif futbolu teşvik için diyorsun fakat penaltı atışını kazanan takım maç boyu full defans yapıp beraberliği korumaya çalışabilir. bence futbolun doğasıyla çok oynamamak lazım.

    34
    1
    yanıtYanıtla
    GürkanMobil-IOS:

    Yok üç korner bir penaltıda olsun

    19
    2
    yanıtYanıtla
    AlimobilWeb@haberler.com:

    TAM ŞİKEBAHÇE LİK YASA GÖRÜN BAK MAÇLAR BAŞLAMADAN MAÇLARIN SONUCU BELLI BIR YIL YAPIN AZIZE ŞİKEBAHÇEYİ DÜNYANIN EN ZENGIN KULÜBÜ YAPAR HER HAFTA ÜÇ DEFA BAHIS YAPSA ON MILYON DOLAR YATIRSA BIRE BEŞ VERSE BU DEMEKTIR HER HAFTA ŞİKEBAHÇENİN KASASINA TEMIZ YÜZ YIRMİ MILYON DOLAR GIRER BAKIN PARAYA AYDA DÖRTYÜZ SEKSEN MILYON DOLAR ÇITIRLARLA PARAYI FRANSADA BEN YIYECEK DEĞİLİMYA DEĞİŞTİRİN DEĞİŞTİRİN AHTAPOTLAR BEKLIYOR KADIKÖYDE

    6
    14
    yanıtYanıtla
    ümit:

    saçma. kaybeden takım hücum ederken kazanan takım da mı hücum edecek o savunma yapacak illa ki anlamısız yani.

    17
    1
    yanıtYanıtla
    MALATYALI:

    EĞER FUTBOLUN GELİŞMESİNİ VE GÜZELLEŞMESİNİ İSTİYORSANIZ OFSAYT UYGULAMASINI KALDIRIN BAKIN BÜTÜN TARTIŞMALAR BİTTİĞİ GİBİ FUTBOLUN MEYVESİ VE GÜZELLİĞİ OLAN GOLLERİN SAYISINDA NASIL ARTIŞ OLUYOR GÖRÜN!!!

    16
    2
    yanıtYanıtla
    ErkutmobilWeb@haberler.com:

    Güçlü takımın maç öncesi penaltıyı alması, nispeten güçsüz olan diğer takımı moral olarak ezer, aksine mücadeleyi bozar. Ofsayt kaldırılsa daha iyi olurdu, gol sayısı ve rekabet artar.

    10
    5
    yanıtYanıtla
    karaoğlanAdınız Yazın:

    2. öneri. maçlar 35 ten 70 dk olsun. basket gibi top dışardayken süre dursun. ozaman görün maçı.

    13
    2
    yanıtYanıtla
    KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN:

    yedek lerle ilgili kural doğru fakat maçtan önce penaltı atışını anlamadım

    12
    1
    yanıtYanıtla
    IsmailMobil-IOS:

    Artik bu futboldan sevk alamiyoz diji tuku de geri verdim bosuna para veriyoz cunku kimin ne yaptigi beli degil erkes ayri ayri telden oynuyor

    11
    2
    yanıtYanıtla
    ERHAN:

    ELLE OYNAMAK SERBEST OLSUN :)

    12
    1
    yanıtYanıtla
    Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title