Haberler

Platini: Ribery Milli Takıma Gelmezse 3 Maç Ceza Alır

Güncelleme:

UEFA Başkanı Michel Platini, Franck Ribery'nin Fransa Milli Takımı'ndan davet aldığında gitmesi gerektiğini söyledi.

Platini, Bild gazetesine verdiği röportajda, Philipp Lahm'ın Almanya Milli Takımı'ndaki kariyerini noktaladığını, Franck Ribery'nin de Fransa Milli Takımı'ndan ayrıldığının hazırlatılması üzerine, milli takıma gidip gidilmeyeceği kararını oyuncunun değil, teknik direktörün verdiğini belirtti.

"KARAR LAHM'IN DEĞİL LÖW'ÜNDÜR"

Oyuncunun bu konuda verdiği kararı anlayışla karşılamadığını ifade eden Platini, "Lahm ile Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw arasında, teknik direktörün Lahm'ı bundan sonra bir daha aday göstermeyeceği yönünde bir anlaşma varsa o başka konu. Ancak prensip olarak bu karar Lahm'ın değil, Löw'ündür" değerlendirmesinde bulundu.

Ribery konusunun farklı olduğunu belirten Platini, şunları kaydetti:

"DESCHAMPS DAVET EDERSE GELMEK ZORUNDA"

"Ribery, Fransa için oynayıp oynamayacağına kendisi karar veremez. Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, milli takıma davet ederse gelmesi lazım. FIFA kuralları böyle. Gelmezse Bayern Münih'te 3 maç ceza alır. Zaten onu anlamıyorum. O bir Fransız. 2016 Avrupa Şampiyonası Polonya'da değil Fransa'da düzenleniyor. Orada oynamayı istemesi lazım"

"NEUER BENİ ETKİLEDİ"

Brezilya'nın evsahipliğinde düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımı'ndan hangi oyuncunun kendisini etkilediğinin sorulması üzerine Platini, "Manuel Neuer" yanıtını verdi.

"MESUT ÖZİL GİBİ OYUNCULARIN TARAFTARIYIM"

Almanya Milli Takımı'nın hak ederek dünya şampiyonluğunu kazandığını, bunun Avrupa için de bir ödül olduğunu ifade eden Platini, "Bir Dünya Kupası'nda kaleci en iyi ve en önemli oyuncu olursa futbolda bir şeyler yanlış gidiyor diye düşünüyorum. Bu 2006'da Buffon ile böyleydi, şimdi 2014'te Neuer. Bunun değişmesi lazım. Ben zaten Mesut Özil gibi oyuncuların taraftarıyım" diye görüşlerini aktardı.

"BEN KARARIMI UEFA'DAN YANA KULLANDIM"

FIFA başkanlığı konusunda Joseph Sepp Blatter'e karşı neden aday olmadığı yönündeki bir soruya karşılık Platini, "Ben korkak değilim ve Sepp Blatter'den de korkmadım. Ben FIFA'ya karşı değil, UEFA'dan yana karar verdim. Gelecek için adaylığımı açık tutuyorum" şeklinde cevap verdi.

"FIFA'NIN KORKUNÇ İMAJI VAR"

Platini, Blatter'in FIFA başkanlığı için bir kez daha aday olmaması gerektiğini, FIFA'nın korkunç bir imajının bulunduğunu belirterek, bunun Blatter tarafından kaynaklandığını, futbolun da bundan dolayı yıprandığını savundu.

Blatter'in daha önce yeniden FIFA başkanlığı için aday olmayacağını söylediğinin hatırlatılması üzerine Platini, Blatter'in FIFA başkanlığı için aday olmasının kendisini şaşırtmayacağını belirterek, "Sepp Blatter'de her şey mümkün" ifadesini kullandı.

"OYLAMA NEDENİYLE PİŞMAN DEĞİLİM"

FIFA Dünya Kupası organizasyonlarının 2018'in Rusya ve 2022'nin de Katar'da yapılması için oy verdiğinden dolayı pişman olmadığını ifade eden Platini, şampiyonanın şimdiye kadar Dünya Kupası'na evsahipliği yapmayan ülkelerde oynanmasını istediğini kaydetti.

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesinin, Katar'ın da terör örgütü IŞİD'i desteklediğinin iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine Platini, "(Alman hava yolları şirketi) Lufthansa her gün Rusya'ya uçuyor, Almanya'nın Katar konsolosluğu var. Spor mu bu ülkeleri boykot edecek? Bu saçma. Sporun veya futbolun siyasetin çözemediği sorunların gölgesinde kalması gibi bir şey olamaz" diye görüş belirtti.

"TÜRKİYE ADAYLIK KONUSUNDA BAŞARISIZ OLDU"

2020 Avrupa Şampiyonası'nın bir bölümünü ve 2024 Avrupa Şampiyonası'nın tümünü düzenlemek için aday olan Almanya'nın bunun dışında 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı düzenlemek istemesinin mantıklı olup olmadığının sorulması üzerine Platini, "Türkiye bu girişimde başarısız oldu. Bunun bir uyarı olması lazım. Almanya 2024'te Avrupa Şampiyonası'nı kaldırabilir, ancak bir yıl içinde iki büyük etkinliğin yapılmasının mantıklı olup olmadığının iyi düşünülmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Michel Platini Franck Ribery Almanya Fransa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (1)

ÖZ:

Allah Allah!!!!!Avrupadaki özgürlüge bakin siz. . . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title