Haberler

UEFA Avrupa Ligi'nin En Başarılı Takımı Sevilla

UEFA Avrupa Ligi finalinde Ukrayna temsilcisi Dnipro'yu 3-2 yenerek şampiyon olan İspanyol ekibi Sevilla, kupayı 4. kez kazanan ilk takım oldu.

UEFA Avrupa Ligi finalinde Ukrayna temsilcisi Dnipro'yu 3-2 yenerek şampiyon olan İspanyol ekibi Sevilla, kupayı 4. kez kazanan ilk takım oldu.

Kupayı 2006, 2007 ve 2014'ten sonra bu yıl da kazanma başarısı gösteren Sevilla, organizasyonda üçer kez mutlu sona ulaşan Inter, Juventus ve Liverpool'u geride bıraktı.

-İspanyollar İtalyanları yakaladı-

Sevilla'nın zaferiyle İspanyol ekipleri, UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluk sayısında İtalyanları yakaladı. İtalyanlar oynadığı 15 finalde, İspanyollar ise 14 finalde 9'ar kez şampiyonluğa ulaştı.

-Emery 2. kez başardı-

Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery, UEFA Avrupa Ligi'nde birden fazla şampiyonluk yaşayan çalıştırıcılar arasına girdi.

İspanyol Emery, vatandaşları Luis Molowny, Juande Ramos ve Rafael Benitez gibi kupada 2. kez mutlu sona ulaşmayı başardı.

İtalyan Giovanni Trapattoni ise kupada yaşadığı 3 şampiyonlukla bu alanda zirvede bulunuyor.

-Reyes'in 4. kupası-

Sevilla'nın tecrübeli orta saha oyuncusu Jose Antonio Reyes, UEFA Avrupa Ligi'ni 4 kez kazanan ilk futbolcu olma unvanına erişti.

Reyes, Atletico Madrid ile 2010 ve 2012, Sevilla ile geçen sezon ve bu yıl kupada mutlu sona ulaştı. Avrupa'nın 2 numaralı kupasında daha önce Ray Clemence, Giuseppe Bergomi ve Nicola Berti 3'er kez şampiyonluk yaşamıştı.

-İkinci kez üst üste kazandı-

İspanyol temsilcisi Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'ni 2. kez üst üste kazanmayı başardı.

Daha önce 2006 ve 2007'de kupada zafere ulaşan Sevilla, geçen senenin ardından bu yıl da kupayı müzesine götürdü.

Sevilla'nın dışında UEFA Avrupa Ligi kupasını art arda kazanan tek takım, 1985 ve 1986'da bunu başaran Real Madrid oldu.

-İspanyollar 5 takımla Şampiyonlar Ligi'nde-

Sevilla'nın UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etmesiyle Avrupa'nın bir numaralı kupasında gelecek sezon mücadele edecek İspanyol takımlarının sayısı 5'e çıktı.

İspanya liginde ilk 3 sırayı alan Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, gelecek yıl "Devler Ligi"ne doğrudan, ligini 4. bitiren Valencia ise turnuvaya play-off aşamasından dahil olacak.

Kaynak: AA / Spor

Ukrayna Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title