Haberler

    UEFA Avrupa Ligi: Legia Varşova 2-0 Trabzonspor

    UEFA Avrupa Ligi'nin 6. hafta maçında grup liderliğini belirleyecek maçta Legia Varşova Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti.

    Trabzonspor grup liderliğini almak için çıktığı Legia mücadelesinden boynu bükük ayrıldı ve ikinci olarak bir üst tura yükseldi.

    Maçı 2-0 kazanan Legia'nın golleri Orlando Sa ve şanssız bir şekilde kendi kalesine atan Fatih'le budlu.

    8. dakikada Legia Varşova çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Salih Dursun'un hatalı pasında, Aykut Demir'den sıyrılarak soldan ceza alanına giren Zyro'nun şutunda, top kaleci Fatih Öztürk'ten döndü. Dönen top ile buluşan Zyro, meşin yuvarlağı Orlando Sa'ya aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda bu kez çizgi üzerinden Salih Dursun topu uzaklaştırdı.

    10. dakikada Cardozo'nun ceza alanı dışı sol çaprazından şutunda, kaleci Kuciak topu direk dibinde çelerek, tehlikeyi önledi.

    19. dakikada Constant'ın ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Kuciak, üzerine gelen topu yumrukladı. Sonrasında savunma elemanları meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

    22. dakikada Çok adamla gelen Leigalı futbolculardan Zyro'nın şutunu Fatih çıkardı. Dönen topu Duda tamamlamak istedi. Fatih bir kez daha hefis kurtardı. Zyro bir sağa açılan topa vurdu direkten döndü. Orlando Sa'nın vuruşunu çizgi üstünden Belkalem çıkarmak istedi. Ama top Fatih'e çarpıp ağlara gitti: 1-0

    36. dakikada Constant'ın pasında ceza alanı içindeki Cardozo'nun gelişine vuruşunda top auta gitti.

    39. dakikada aldığı topla ceza alanına hareketlenen Jadlovic'in, kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, son anda yetişen Musa Nizam tehlikeyi önledi.

    Karşılaşmanın ilk yarısı Legia Varşova'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    52. dakikada Fatih Atik'in soldan ortasında kimsenin savunmadığı Yatabre topu önüne düşürüp vurdu. Ancak top uzak direğin dibinden dışarı gitti. Vuruşu hemen yaptıktan sonra Kuciak'ın sert müdahalesiyle Yatabare yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda penaltıya hükmetmedi.

    55. dakikada Fatih'in rakibe giden topunda pası alan Orlando Sa topu ceza sahası dışında sola çekerek Belkalem'den sıyrılıp Fatih'in sağından topu ağlara gönderdi. 2-0

    63. dakikada Trabzonspor'un golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Sağdan Fatih'in doldurduğu topa Yatabare savunmanın gerisinden hareketlenip kafayı vurdu ve direği içine çarpıp çizgi üzerinde hareketli topa dokunarak ağlara gönderdi. Ancak top ayaktan çıkarken ofsaytta olan oyuncu Cardozo'ydu. Ancak Paraguaylı topa koşmamıştı bile.

    68. dakikada Yatabare ile bir fısattan daha yararlanamadı Trabzonspor. Ceza sahasına havalandırılan topu alan Yatabare dönüp vuruşunu yaptı ama çok cılız bir vuruştu bu. Kuciak zorlanmadı.

    71. dakikada Legia tehlikeli geldi. Kucharczyk'in yakın mesafeden sert vuruşunu Fatih çıkardı.

    78. dakikada köşe vuruşunda gelen ve kafalardan seken topa ceza sahası ön çizgisinin hemen önünde Aykut'un sert vuruşu Kuciak'ın üstüne gitti.

    88. dakikada rakibine faul yapan Mehmet Ekici ikinci sarı kartı gördü ve oyun dışında kaldı.

    Kalan dakikalarda gol olmayınca Legia Varşova Trabzonspor'u 2-0 yendi ve grubu lider tamamaladı. Trabzonspor da ikinci olarak gruptan çıktı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Legia Varşova Trabzonspor Orlando Sa Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title