Haberler

    UEFA Avrupa Ligi Kura Çekimi Ne Zaman UEFA Kura Çekimi Saat Kaçta Hangi Kanalda Beşiktaş'ın Rakibi

    UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakipleri belli olacak.

    UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden takımlar Beşiktaş ve Trabzonspor'un, eleme turunda karşılaşacağı muhtemel rakipleri belli oldu.

    Eleme turu formatına göre, 12 grubu lider olarak tamamlayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 3. olarak Avrupa Ligi'ne giden 8 takım arasında en iyi 4 dereceyi elde eden ekipler seribaşı olacak.

    UEFA Avrupa Ligi gruplarını 2. bitiren 12 takım ve UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 3. olarak Avrupa Ligi'ne giden 8 takım arasında en kötü 4 dereceyi alan kulüpler ise 2. torbadan kura çekimine katılacak. 32 takımın mücadele edeceği eleme turunda, aynı gruptan gelen ya da aynı ülkenin federasyonuna bağlı takımlar eşleşemeyecek.

    Buna göre C Grubu'nu, Tottenham'ın önünde lider bitiren Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nden gelen Anderlecht, Ajax, Liverpool, Roma veya Avrupa Ligi'nde gruplarını 2. bitiren Villarreal, Torino, Celtic, PSV Eindhoven, Dnipro, Sevilla, Wolfsburg, Young Boys, Aalborg, Guingamp takımlarından biriyle karşılaşacak.

    L Grubu'nda Legia Varşova'nın arkasında 2. olan Trabzonspor ise "Devler Ligi"nden gelen Olympiacos, Sporting Lizbon, Athletic Bilbao, Zenit ya da Avrupa Ligi gruplarında ilk sırayı alan Borussia Mönchengladbach, Club Brugge, Salzburg, Dinamo Moskova, Inter, Feyenoord, Everton, Napoli, Dinamo Kiev, Fiorentina takımlarından birinin rakibi olacak.

    Avrupa Ligi eleme turu kura çekimi, 15 Aralık'ta UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde gerçekleşecek. Çekilişte seribaşı olan kulüpler, 19 ve 26 Şubat 2015'te yapılacak maçların ikincisini sahasında oynayacak.

    Beşiktaş Avrupa'da da zirvede

    Spor Toto Süper Lig'in lideri Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında İngiltere'nin Tottenham takımını 1-0 yenerek, grubunu lider tamamladı ve adını ikinci tura yazdırdı.

    C Grubu'nda puanını 12'ye yükselten siyah-beyazlılar, 11 puanlı Tottenham'ı geride bırakarak, zirvede yer aldı.

    Tottenham ise 11 puanda kalıp, ikinci sırada yer aldı ve gruptan ikinci tura yükselen diğer takım oldu.

    - Yenilmeden zirvede

    Toplam 8 futbolcusundan yoksun çıktığı maçta İngiltere'nin önemli takımlarından Tottenham'ı mağlup etmeyi başaran Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez grubunu yenilgi almadan tamamladı.

    Grupta yaptığı 6 maçta 3'er galibiyet ve beraberlik alan siyah-beyazlılar, İngilizlerin güçlü ekibi Tottenham'ı geride bırakıp, grubunun zirvesinde yer aldı. Beşiktaş, 6 maçta 11 gol atıp, kalesinde 5 gol gördü. "Kara Kartallar", UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda oynadığı 6 maçta da rakip fileleri havalandırmayı başardı.

    Kura çekimi 15 Aralık'ta


    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci ve turu geçmesi halinde üçüncü turlardaki rakipleri 15 Aralık Pazartesi günü belli olacak.

    UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde çekilecek kuraya grup birincisi olarak ilk torbadan katılacak siyah-beyazlıların muhtemel rakipleri UEFA Avrupa Ligi grup ikincileri ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nden gelecek 4 takım (Liverpool, Anderlecht, Roma, Ajax) olacak.

    Kura çekimi Eurosport'tan canlı olarak ekranlara gelecek. 15 Aralık Pazartesi günü yapılacak kura çekimini bu linkten canlı olarak takip edebilirsiniz...

    Cenk, Avrupa'da "siftah" yaptı


    Beşiktaş'a sezon başında transfer edilen Cenk Tosun, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarındaki ilk golünü attı.

    Daha önce Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2'şer gol atan Cenk Tosun, Avrupa kupalarında da ilk golünü Tottenham karşısında kaydetti. Cenk Tosun böylece siyah-beyazlı formayla toplamda 5 gole ulaştı.

    Mustafa Pektemek unutulmadı


    Beşiktaşlı futbolcular, Tottenham karşısında attıkları golü burnundan ve elmacık kemiğinden ameliyat geçiren takım arkadaşları Mustafa Pektemek'e armağan etti.

    Cenk Tosun'un 59. dakikada attığı golün ardından futbolcular, yedek kulübesine doğru koştu. Cenk Tosun, Mustafa Pektemek'in formasını alıp havaya kaldırdı, arkadaşları da eşlik etti.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Trabzonspor Tottenham Beşiktaş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title