Haberler

Üçüzlerin Acısını "Hızır" ve "Muhammet" Dindirecek

Metin Bolat - Konya'da evliliklerinden 8 yıl sonra tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen biri erkek üçüz bebeklerini hemzemin geçitte trenin minibüse çarpması sonucu kaybeden Özdemir çiftinin kazadan sonra tedavi olmadan iki erkek çocukları dünyaya geldi. 12 yıllık evli Metin (33) ve Hilal Özdemir (30) çifti, 8 yıl önce İstanbul'daki özel bir hastanede dört kez tüp bebek tedavisi gördü.

Metin Bolat - Konya'da evliliklerinden 8 yıl sonra tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen biri erkek üçüz bebeklerini hemzemin geçitte trenin minibüse çarpması sonucu kaybeden Özdemir çiftinin kazadan sonra tedavi olmadan iki erkek çocukları dünyaya geldi.

12 yıllık evli Metin (33) ve Hilal Özdemir (30) çifti, 8 yıl önce İstanbul'daki özel bir hastanede dört kez tüp bebek tedavisi gördü.

Tüm denemelere rağmen sonuç alamayan çiftin umutları, son tedavi sonrası üçüz bebekleri olacağını öğrendiklerinde yeniden yeşerdi.

7 Temmuz 2007'de dünyaya gelen 1'i erkek 3 bebek, bir Ramazan Bayramı arifesinde, 23 Eylül 2007'de Konya-Karaman karayolu Çomaklı köyü girişindeki hemzemin geçitte trenin Metin Özdemir'in kullandığı minibüse çarpması sonucu öldü.

Eşiyle yaralanan, tedavinin ardından taburcu edilen Özdemir çifti, hayatlarını kaybeden Halis Ziya, Müzeyyen Beyza ve Cemile Dila Özdemir'in acısını, ilk olarak bu kez tüp bebek tedavisi görmeden dünyaya gelen 2 yaşındaki çocukları Hızır Halis ile dindirmeye çalıştı.

Çiftin 6 ay önce de Muhammet Mustafa adını verdikleri çocukları dünyaya

"merhaba" dedi.

Babasını kendisi 1 yaşındayken tren kazasında kaybeden Metin Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi sonucu dünyaya gelen 3 çocuğunu kendisinden alan Allah'ın bu sefer tüp bebek tedavisine gerek kalmadan nur topu gibi sağlıklı iki erkek çocuğu verdiğini belirterek, "Üçüzleri kaybettikten sonra evimiz çok sessiz kalmıştı. Ancak hiç isyan etmedik. Eşimle birbirimize sürekli destek çıktık" dedi.

Bir daha çocuk sahibi olamayacaklarını düşünürken rahatsızlanan eşini götürdüğü hastanede eşinin hamile olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Uzun süre şaşkınlığımızı gizleyemedik. Tedavi olmadan eşimin hamile olması bizim kadar herkesi şaşırttı, doktorlarımızı bile... Dünyaya gelen önce Hızır Halis, şimdi Muhammet Mustafa ile yaşantımız yeniden renklendi. Bu durum bize Allah'ın bir lütfu. Şükürler olsun. Üçüzlerimizin ölümünden sonra hayat bizim için bitti derken üstelik tedavi bile olmadan dünyaya gelen oğullarımızla tekrar yaşama dört elle sarıldık. Sabrımızın mükafatını çocuklarımızla almaya başladık. Bir bayram öncesi üçüzleri kaybettik. Yine bayram öncesi kucağımıza aldığımız çocuklarımız yaşama 'merhaba' dedi. "

Anne İclal Özdemir ise üçüzlerinin ardından tekrar iki çocuk sahibi olmanın kendilerini çok sevindirdiğini, bunun Allah'ın büyük bir lütfu olduğunu söyledi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title