Haberler

Erken Emekliliğin Hesaplı Formülü! Temmuza Kalmayın

Güncelleme:

Doğum ya da askerlik borçlanması yaparak erken emekli olmak isteyenler dikkat! Temmuz ayında doğum ve askerlik borçlanması tutarları yükselecek.

Ülkemizde kadınlar doğum borçlanması, erkekler de askerlik borçlanması yaparak erken emekli olabiliyor. Temmuz ayında asgari ücret zamlanacak, buna bağlı olarak da doğum ve askerlik borçlanması tutarları yükselecek. Daha yüksek tutar ödemek istemeyenlerin, borçlanmayı Temmuz ayına bırakmaması gerekiyor. ücret farkı Doğum ve askerlik borçlanma miktarı, brüt asgari ücrete göre belirleniyor. En az borçlanma, brüt asgari ücretin yüzde 32'si kadar oluyor. Bu miktar da şu an 30 günlük 384 lira 48 kuruş olarak uygulanıyor. Temmuz ayı gelmeden doğum borçlanması yapan bir kadın 1 çocuk için 2 yıllık (24 ay) borçlanma yaparsa en az 9 bin 227 lira 52 kuruş ödeyecek. Temmuz ayından itibaren zamlı asgari ücret üzerinden hesaplama yapılacak ve bu tutar daha yüksek olacak. Doğum borçlanması için ödenecek asgari tutar, 30 gün için 407 lira 52 kuruşa, 2 yıl için 9 bin 780 lira 48 kuruşa yükselecek. 1 Temmuz'dan itibaren doğum borçlanması yapacak kişi 30 gün için 23 lira, 2 yıl için 552 lira daha fazla ödeme yapmak durumunda kalacak.

30 GÜNLÜK 407 LİRA

Yine Temmuz ayı gelmeden askerlik borçlanması yapacak bir erkek de 30 günlük borçlanma için en az 384 lira 48 kuruş, 540 günlük (18 ay) borçlanma için ise en az 6 bin 920 lira 64 kuruş ödeyecek. 1 Temmuz'dan itibaren ise en az askerlik borçlanması tutarı 30 günlük 407 lira 52 kuruşa, 540 günlük (18 aylık) 7 bin 335 lira 36 kuruşa çıkacak. Böylece 30 günlük askerlik borçlanması için 23 lira, 18 aylık askerlik borçlanması için ise 414 lira daha fazla ödeme yapmak gerekecek.

BORÇLU BAĞ-KUR'LUYA SAĞLIK HİZMETİ

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, İş Sağlığı ve Güvenliği Tasarısı'nın hızla yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Tasarı yasalaştığında prim borçlarını yapılandıramayan 1 milyon 305 bin Bağ-Kur'lunun sağlık hizmetinden yararlanabileceğini belirten Palandöken, şöyle konuştu: "Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, standardı yayımlanan ve tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğin yayım tarihinden itibaren 12 ay sonra tasarıdaki esaslara göre mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacak. Belge alacaklara yük gelmeyecek." (Kaynak:Sabah)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Bendevi Palandöken Bağ Kur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

demir:

para vererek millet askerlik yapıyor. bizimde askerlik yaptığımız günlerin parasını versinler bari,

35
1
yanıtYanıtla
gayserili:

Erken emekli olmayalim. Memleketimiz icin calisalim.

6
19
yanıtYanıtla
ÇALIŞKAN:

BENCE PRİM GÜNÜNÜ DOLDURANLARI EMEKLİ YAPSINLAR

21
1
yanıtYanıtla
GSS YE HAYIR:

SEÇİME ÖRTÜLÜYE PARA LAZIM HERHALDE KASA BOŞALDI SEÇİM SONRASI HALİMİZ PEK HAYIRLI GÖRÜNMÜYOR

17
2
yanıtYanıtla
tunga:

askerliğini asteğmen olarak yapanlar emekli sandığından faydalanıyor erat olarak yapanlara neden asgari sgk dan faydalandırılmıyor

16
1
yanıtYanıtla
ÖzgürMobil-ANDROID:

bu nedir askere keyfi gidiyor en güzel yaşları askerlik yaparak harcıyor birde borclaniyoruz ne bitmez vatan borcuymus

11
1
yanıtYanıtla
terbiyesiz:

vatan borcu değil sgk borcu olmuş olay

10
1
yanıtYanıtla
İSMAİL:

EMEKLİ MAAŞLARINI ARTIRSINLAR KİMSE KALMAZ HERKES EMEKLİ OLUR.

6
3
yanıtYanıtla
mantıkmı:

onsekiz ay askerlik yap bide parasını yatır , nasıl mantık buyaa

7
2
yanıtYanıtla
..Mobil-IOS:

Askerlik borçlanması neden taksitle ödenmiyor?

6
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title