Haberler

Afyon'da Ucuz Döviz Vaadiyle Dolandırıcılık

Güncelleme:

İrlanda'da yaşayan İzmirli gurbetçi, sosyal medya üzerinden bir kişinin piyasa değerinden düşük fiyatta İsviçre Frangı vereceği vaadiyle gittiği Afyon'da dolandırıldı.

Afyon'da polise başvuran İzmirli gurbetçi, kendisine piyasa değerinden düşük fiyatla İsviçre Frangı vereceğini söyleyen bir kişi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Dolandırıldığını iddia eden 49 yaşındaki gurbetçi Serhan Bekir Atalay, 20 yıldır İrlanda'da yaşadığını, kendisiyle sosyal medyadaki hesabı üzerinden arkadaşlık kuran Süleyman G. isimli bir kişinin elindeki dövizi piyasa değerinden düşük fiyatla vereceğini vaadetmesi üzerine Türkiye'ye geldiğini ifade etti.

Atalay şu iddialarda bulundu:

"Süleyman G. beni sosyal medyadaki hesabımdan ekledi ve benimle arkadaşlık kurdu. Bir süre sonra elinde 235 bin İsviçre Frangı olduğunu ancak bunu kendisinin bozdurmaya korktuğunu söyledi. Değerinden düşük fiyatla bu paraları bana verebileceğini söyledi. Ben de öncelikle Buca ilçesi Şirinyer semtinde yaşayan annemin evine gelerek onun adına 15 bin lira kredi çektim. Bir otomobil kiralayarak buluşma adresimiz olan Afyon'un Sandıklı ilçesine gittim. Burada şüpheli kişi bana bir çanta dolusu 21 deste halindeki banknotları gösterdi. İçinden aldığım 4 numune parayı götürdüm bankaya gösterdim. Paraların sahte olmadığını görünce paraların tamamı karşılığı anlaştığımız 50 bin liranın 25 bin lirasını paraları getirmesi karşılığında şüpheliye verdim. Aradan bir süre geçtikten sonra paralar ve şüpheli kişi gelmeyince belirtilen adresteki eve girdim. Ancak içeride kimse yoktu, dolandırıldığımı anlayarak polise şikayette bulundum."

Atalay, Süleyman G.'nin eşi ve çocuğu olduğunu belirttiği kişilerin kapak fotoğrafında yer aldığı sosyal medya hesabının halen aktif olduğunu gördüğünü ancak bu hesap tarafından kendisinin engellenmiş durumda olduğunu söyledi.

Başka kişileri de dolandırmış

Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, Atalay'ın şikayeti üzerine çalışma başlattı. MOBESE görüntülerini inceleyen ekipler, eşkalini belirlenen zanlı hakkında daha önceden de 4 kişinin şikayeti bulunduğunu belirledi. Benzer yöntemle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen şüphelinin izini süren ekipler, kamera kayıtlarını ve alışveriş yapılan mağazaları incelemeye aldı.

Polis ekiplerinin zanlının yakalanması için başlattığı çalışmanın sürdüğü bildirildi.

Emniyet yetkilileri, piyasa değerinden düşük fiyatla döviz bozdurma vaadinde bulunan kişilere vatandaşların itibar etmemesi uyarısında bulundu. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Sandıklı Türkiye İsviçre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title