Haberler

Üçüz Buzağı Şaşırttı

Güncelleme:

Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Kandili Beldesi'nde besici, Abdullah Büçge'ye ait simental cinsi ineği 3 buzağı dünyaya getirdi.

Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Kandili Beldesi'nde besici, Abdullah Büçge'ye ait simental cinsi ineği 3 buzağı dünyaya getirdi.

Modern makina ve ekipmanla yetiştiricilik yaptıklarını, hayvan refahına önem verdiklerini belirten Erpalan Organik Hayvancılık A.Ş.'nin ortaklarından Abdullah Büçge, çiftlikteki 600 büyükbaş hayvanın yüzde 50'sinin ikiz doğum yaptığını, üçüzle ilk kez karşılaştıklarını bildirdi. Abdullah Büçge, şöyle dedi:

"Çiftlikte organik et ve süt üretilmektedir. Düzenli beslenme sonucu ineklerin büyük bir çoğunluğu ikiz doğurur. Büyükbaş hayvanlarda üçüz doğum çok nadir yaşanan bir durum. Simental ineğin doğumu sırasında çiftlikteydim. Bakıcılar ilk dünyaya gelen buzağı ile uğraşırken, ikincisi geldi. Bu kez onla uğraşırken üçüncünün geldiğini gördük. Dördüncü gelecek mi, diye bekledik ama olmadı. Dünyaya gelen buzağıların üçü de dişi ve oldukça sağlıklı."

Erpalan Organik Hayvancılık A.Ş.'nin danışmanlığını yapan Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Bülent Polat, işletmenin AB standartlarında süt çiftliği belgesi, sağlık ve organik hayvancılık sertifikasına sahip olduğuna işaret etti. Hayvan sayısını artırmak için herhangi bir hormon uygulamadıklarını, doğru ve kaliteli beslenme sonucu son 100 doğumun 70'inde ikiz, 1'inde ise üçüz doğum gördüklerini bildirdi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Erzurum Aşkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title