Haberler

3. Kattan Düşen Çocuk İle Annesinin Durumu İyiye Gidiyor

Güncelleme:

Ordu Perşembe'de, üçüncü kattan düşen çocuk ile peşinden atlayan annesinin sağlık durumları iyiye gidiyor.

Perşembe ilçesi Söğütaltı Mahallesi'nde 4 katlı binanın 3'üncü katından beton zemine düşen ve Ordu Devlet Hastanesine kaldırılan anne Aylin Özbek ile 2 yaşındaki oğlu Aras'ın tedavileri yoğun bakım servisinde sürüyor.

Ordu Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Niyazi Kalyoncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, anne ile çocuğunun sağlık durumlarının iyiye gittiğini belirtti.

Anne Aylin Özbek'in sağlık durumunun çocuğuna oranla daha iyi olduğuna ve yürüyebildiğine dikkati çeken Kalyoncu, çocuğun ise hızla iyileştiğini ve kritik saatleri atlatmaya az kaldığını söyledi.

Hastaları yakından takip ettiklerini anlatan Kalyoncu, şöyle konuştu:

"Özellikle çocuğun hastanemize ilk geldiğindeki sağlık durumu orta ile kötü arasındaydı. Beyin cerrahisi açısından değerlendirdiğimizde kafatasının iki tarafında ciddi kırıklar vardı. Ayrıca sağ ayak kemiğinde de kırık vardı. Akciğerinde küçük bir ezilme söz konusuydu. Biz hastayı dün itibarıyla yoğun bakıma yatırdık, titizlikle takibini devam ettiriyoruz. Dünden beri çocukta kötüye gidiş yok, durumu gayet iyi. Büyük ihtimalle bugün ya da yarın yoğun bakımdan servise alacağız. Kritik saatleri atlatmasına az kaldı. İnşaallah birkaç gün içerisinde de taburcu edilebilir."

Kalyoncu, "Bu tür vakalarda çok ciddi travmalarla karşılaşıyoruz. Daha düşük mesafeden düşüp daha ağır pozisyonda gördüğümüz hastalarımız olmuştu. Özellikle bu mesafeden düşen çocuğun sağlık durumunun iyi olması mucize olarak değerlendirebilir" diye konuştu.

Ordu'nun Perşembe İlçesi Söğütaltı Mahallesi'nde 2 yaşındaki oğlu Aras'ın üçüncü kattaki evlerinin penceresinden düştüğünü gören anne panikle peşinden atlamış, olayda anne Aylin ile oğlu Aras Özbek yaralanmış, daha sonra Ordu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmışlardı.

Kaynak: AA / Güncel

Perşembe Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title