Haberler

"Üçüncü Dalga Operasyonu" Dış Medyada

İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında çok sayıda polisin gözaltına alındığı haberleri, BBC'nin de dikkatini çekti.

İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında çok sayıda polisin gözaltına alındığı haberleri, BBC'nin de dikkatini çekti. Gözaltıların ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında gerçekleştirildiğinin bildirildiğini anlatan BBC, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun birçok kere "paralel yapı' ile mücadele edeceklerine yönelik mesajlar verdi" diyor.

BBC'ye göre, "Hükümet kanadı özellikle emniyet ile yargı olmak üzere bürokraside Gülen Cemaati'ne bağlı kişilerin bulunduğunu ve bunların "paralel yapı' içinde kendi çıkarları için çalıştığını söylüyor. Gülen Cemaati ise bu iddiaları reddediyor".

Polislerin ''hükümeti yıkmaya teşebbüs'' ve ''casusluk ile resmi belgede sahtecilik'' iddialar ile suçlandığının belirtildiğini de söyleyen BBC, daha önceki soruşturma dalgasında gözaltına alınan 49 şüpheli polisten 38'i tahliye edildiğiniy 11'inin ise tutuklandığını anımsatıyor.

Operasyonların 17 ve 25 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten polislere yönelik olduğu söylendiği ifade edildikten sonra "Aralarında bazı bakan çocukları, işadamları ve Halk Bankası Genel Müdürü'nün de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı "rüşvet ve yolsuzluk' operasyonları sonrasında Emniyet'te birçok emniyet müdürü ve polisin yerleri değiştirilmişti" deniliyor.

BBC, "Bu değişiklikler sonrası AB, Türkiye'deki gelişmeler konusunda kaygılı olduklarını açıklamıştı" dediği haberinde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun birçok kere "paralel yapı' ile mücadele edeceklerine yönelik mesajlar verdiğine" dikkat çekiyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu İstanbul Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title