Haberler

Uçum; "Yeni Sistem Milletine İradesine Yönelik"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni sistem ile bütün kanun tekliflerinin milletvekilleri tarafından verileceğini belirterek, "Cumhurbaşkanı ve bakanların bütçe dışında böyle bir yetkisi olmayacak. Artık meclis istemedikten sonra hükümet meclise giremeyecek" dedi.

Mersin'de, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' konulu konferansa katılan Uçum, anayasa değişikliği ile ilgili merak edilenleri anlattı. Yargıda yapılacak olan değişiklikten bahseden Uçum, yeni sistemin milletin iradesine yönelik olduğunu ifade ederek, " Türkiye'de yargı geçmişte adalet amacı dışında her türlü faaliyete karıştı. Altmışa yakın parti kapattı. Yetkisi olmadığı halde anayasa değişikliklerini ihlal etti. Hükümet yatırımlarını ve işlemlerini sırf belli bir anlayışa, ideolojiye uymuyor diye iptal etti. Neden öyle oluyordu? Çünkü yargı idaresi ile milletin iradesi arasında demokratik bir bağ yoktu. Oysa kurduğumuz sistemde artık bu mekanizma siz halkın seçtikleri üzerine kurulduğu için, o hesap sorma günü geldi" diye konuştu.

'Hayır' propagandası yapan ülkelerin milletvekili sayısının oldukça yüksek olduğunu dile getiren Uçum, arada bir tezat olduğunu belirterek, "Milletvekili sayısı nüfusa göre belirleniyor. Nüfusumuz arttığı için milletvekili sayısı da artıyor. Peki bu durum Avrupa'da nasıl? AB'de her 40 bin seçmene bir milletvekili düşüyor. Her 50 bin nüfusa bir milletvekili düşüyor. Bizde nasıl? Her 103 bin seçmene bir milletvekili düşüyor. Her 149 bin nüfusa bir milletvekili düşüyor. Bizde 550 milletvekili var. İngiltere'nin nüfusunun bizden 10 milyon az olduğu halde bin 449 tane milletvekili var. Fransa ve Almanya nüfusları bize yakın ama bizden fazla milletvekilleri var. Demek ki, milletvekili sayımızda bir problem var. Biz bu durumu düzeltiyoruz" İfadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Uçum Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title