Haberler

Ücretsiz Sirtaki Kursuna Büyük İlgi

YUNAN dansı olarak bilinen Sirtaki'yi öğrenmek için Avcılar'da ücretsiz açılan kursa bu yıl da 2 binden fazla kişi başvurdu.

YUNAN dansı olarak bilinen Sirtaki'yi öğrenmek için Avcılar'da ücretsiz açılan kursa bu yıl da 2 binden fazla kişi başvurdu.

Avcılar Belediyesi'nce Barış Manço Kültür Merkezi'nde ilk kez geçen yıl ücretsiz açılan kurslardan Sirtaki bu yıl da büyük ilgi gördü. Mübadele anlaşmaları ile Bulgaristan veya Yunanistan'dan Avcılar'a göç eden ailelerin sayıca fazla olmasının etkisi ile Sirtaki için açılan ücretsiz kursa gösterilen ilginin her yıl arttığını ifade eden eğitmen Haydar Yıldız, 80 kursiyere gruplar halinde Salı akşamları 3 ay süreyle ders verdiklerini anlattı. Yıldız, Sirtaki'ye ilginin nedenini şöyle anlattı:

"Burada mübadele ile gelen Balkan göçmeni çok aile var. Dolayısı ile bu müziğe ve dansa ilgi duyuyorlar. Bunun yanı sıra kursun Avcılar Belediyesi tarafından ücretsiz verilmesi önemli bir başka etken. Türk dansları gibi, omuz omuza yapılan bu dansa geçen yıl bin 500'e yakın başvuru olmuştu. Kursa bu yıl başvuru daha da arttı."

Aralarında ev kadınları, öğrenci, emeklilerin de bulunduğu kursiyerler, kurs saatini heyecanla beklediklerini söyledi. Kursiyerlerden mali müşavir Ünal Bozkurt, Sirtaki'nin yanı sıra latin dansları ve halk oyunları, saz kursuna da gittiğini söyledi. Ailesi Bulgaristan göçmeni, 42 yaşındaki Neziha Başaran, "Balkan ezgileri ile kendimi buluyorum. Herkese davet ediyorum. Dünyada yürüyebilen herkes dans edebilir" dedi. Ailesi Adanalı Meltem Sarı da, müzik ve dansa ilgim duyduğunu belirtirken, "Sirtaki'yi merak ettim başladım. Çok eğlenceli, keyif alıyorum" dile konuştu. Ailesi Selanik'ten göç eden Necla Racan, "Yunanistan'a gittiğimde zorlanıyorum. Bu zorluğu aşmak için Sirtaki kursundayım" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haydar Yıldız Bulgaristan Yunanistan Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title