Haberler

Ücretsiz Buz Pateni Kurslarına Büyük İlgi

Güncelleme:


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Olimpik Buz Sporları Tesisi'nde gerçekleştirdiği ücretsiz buz pateni kursları yoğun ilgi görüyor. Çocuklarını kurslara getiren aileler de buz pateni öğrenmek için kayıt yaptırıyor. Büyükşehir'in spor alanındaki söz konusu fırsat eşitliği, başta çocuklar olmak üzere ailelerin takdirini topluyor.

İKİ AYDA 650 BAŞVURU

Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında aldığı bir kararla Olimpik Buz Sporları Tesisi'ndeki buz pateni, sürat pateni ve buz hokeyi kurslarını ücretsiz hale getirmişti. Daha önce 70 TL olan kurslar, kasım ayında başlatılan uygulama ile ücretsiz oldu. İki ay içinde yaklaşık 650 kişi, Olimpik Buz Sporları Tesisi'ne kayıt yaptırdı.

6 ANTRENÖR EŞLİĞİNDE

Ücretsiz buz pateni kursları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin altı kişilik eğitmen kadrosu tarafından yürütülüyor. Buz pateni eğitmenleri, derslerde ilk olarak temel buz pateni eğitimi veriyor. Temel eğitim alan kursiyerler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Buz Sporları branşlarının alt yapılarına yönlendiriliyor. Böylece çok sayıda genç yetenek, önemli bir spor branşında lisanslı sporcu olmak için ilk adımları atmış oluyor.

AİLELER İÇİN HOBİ GRUBU

Kursların ücretsiz hale getirilmesi çocuklar kadar aileleri de mutlu etti. Çocuğunu kursa getiren vatandaşlar, eğitimin ücretsiz olması sayesinde kendisi için kayıt yaptırma şansı da yakaladı. Çok sayıda aile bu sayede buz patenine başladı. Talebin yoğunluğu nedeniyle aileler için hobi grubu oluşturuldu.

KURSLAR HAFTA SONLARI

Vatandaşlar ücretsiz kurslardan hafta sonları 10.00 ile 14.00 arasında yararlanabiliyor. Bu saatler arasında Olimpik Buz Sporları Tesisi adeta tıklım tıklım doluyor.

KAYITLAR ALINMAYA DEVAM EDİLİYOR

Buz pateni ve buz hokeyi kurslarından ücretsiz yararlanmak isteyen vatandaşlar için başvuru süresi ise devam ediyor. Başvurular, Olimpik Buz Sporları Tesisi'nin Şirintepe Mah. D-100 Karayolu üzerindeki adresine yapılıyor. Vatandaşlar tesisin 2266096 No'lu telefonundan da konuyla ilgili bilgi edinebilir.

HER GÜN HİZMET VERİYOR

Öte yandan Olimpik Buz Sporları Tesisi, haftanın her günü hizmet veriyor. Halk seansları haftanın her günü 10.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Halk seansının ücreti çarşamba ve cuma günleri 3,5 TL diğer günler ise 6 TL. Olimpik Buz Sporları Tesisi'nin 226 60 96 nolu telefonundan rezervasyon yaptırılabiliniyor. Ayrıca tesisten yararlanmak isteyen gruplara indirim uygulanıyor. 16.00'dan sonra ise Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü'nün buz hokeyi, sürat ve artistik paten branşlarının çalışmaları başlıyor. Tesis programı ile ilgili detaylı bilgiye ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerindeki "Spor Tesisleri Program Saatleri" linkinden ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kağıtspor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title