Haberler

Ücretli Köy Öğretmeninden Örnek Davranış

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Koçali köyünde ek ders karşılığı öğretmenlik yapan Sami Özçelik, bazı öğrencilerin ayakkabılarının eski ve yırtık olması üzerine hayırsever vatandaşlara ulaşarak ayakkabı talebinde bulundu.

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Koçali köyünde ek ders karşılığı öğretmenlik yapan Sami Özçelik, bazı öğrencilerin ayakkabılarının eski ve yırtık olması üzerine hayırsever vatandaşlara ulaşarak ayakkabı talebinde bulundu.

Van Büyükşehir Belediyesi'nde görevli harita mühendisi bir akrabasına ulaşan Sami Özçelik, yardım talebinde bulundu. Yardım talebi üzerine Van Büyükşehir Belediyesi'nde görevli Harita Mühendisi Bahat Özçelik ve Van Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından okula 50 çift ayakkabı alınarak, kargoyla okula gönderildi. Okulda görevli ücretli öğretmenler Sami Özçelik ve Metin Yoldaş, ayakkabıları okuldaki çocuklara dağıttı.

2 derslik ve 40 öğrencisi olan Koçali köyünde ek ders karşılığı öğretmenlik yapan Sami Özçelik, bazı öğrencilerin okula yırtık ayakkabılarla gelmesi üzerine yardım talebinde bulunduğunu belirterek, "Van Büyükşehir Belediyesi'nde harita mühendisi olan akrabam Bahat Özçelik tüm öğrencilere ayakkabı göndereceklerini belirtiler. Kısa süre sonra arkadaşlarıyla birlikte okulumuza 50 çift ayakkabı gönderdiler. Bizde gönderilen ayakkabıları okulumuzdaki tüm öğrencilere dağıtık. Fazla kalan diğer ayakkabıları da köydeki diğer çocuklara teslim ettik" dedi.

Çocukları sevindirdiği için çok mutlu olduğunu belirten Özçelik, "Bugün Öğretmenler Günü, benim sevincimi arttıran Van Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Zor şartlarda eğitim gören çocukların bir kurşun kalemle bile çok mutlu olduklarını dile getiren Özçelik, "Bundan sonra elimden geldiğince bu çocuklar için yardım toplamaya devam edeceğim. Çocukları mutlu etmek ve mutlu olmak için çalışmalarıma devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Ayakkabılarını alan çocuklar ise, öğretmenlerine teşekkür ederek tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladılar. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malazgirt Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title