Haberler

Uçakla Turist Getirene Verilecek Teşvik ile İlgili Değişiklik

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, uçakla turist getirecek A grubu seyahat acentalarına verilecek teşvikle turizm sektörüne yaklaşık 900 milyon liralık destek sağlanacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, uçakla turist getirecek A grubu seyahat acentalarına verilecek teşvikle turizm sektörüne yaklaşık 900 milyon liralık destek sağlanacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, turizmde 24 Kasım'dan bugüne yaşanan sorunların en az zararla aşılması için önleyici ve telafi edici tedbirler alındığı belirtildi.

Açıklamada, dünya turizminde önemli konuma gelen Türkiye turizminin, sürdürülebilir niteliğe kavuşturulması, dünyada yaşanan olumsuzluklardan en az düzeyde etkilenmesinin sağlanması için destek paketlerinin birbiri ardına uygulamaya konulduğu ve rahatlatıcı adımların peş peşe atıldığı kaydedildi.

Turizmde yakıt desteği hem artırıldı hem süresi uzatıldı

Açıklamada, 2016 yılı turizm sezonunun başlangıcı olan nisan ve mayıs ayları için Alanya- Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas Bodrum havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz seferler ile İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havalimanlarına tarifesiz uçak seferleriyle turist getiren A grubu seyahat acentalarına, uçuş başına 6 bin dolar destek verilmesinin, şubat ayında Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulduğu hatırlatıldı.

Bu kararın ardından, Türkiye'ye çok sayıda turist gönderen, dünyanın büyük tur operatörlerinin, koltuk kapasitesi ve getirilen yolcu sayısı fazla uçuşlara ait destek ödemesinin teşvik edici şekilde artırılması talebi üzerine, bakanlığın harekete geçtiği bildirildi.

Bakanlar Kurulu'nun bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararı ile A sınıfı seyahat acentelerine uçuş başına yapılan desteğin 31 Ağustos'a kadar uzatılacağı belirtildi.

Bakanlar Kurulu'nun "1 Haziran-31 Ağustos 2016 tarihlerinde 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip uçaklarla yapılan tarifesiz uçak seferlerinde en az 150 yolcu getirmek kaydıyla ödenecek destek tutarı (6 bin ABD doları) yüzde 30 oranında artırılarak uygulanır" şeklindeki kararının da bugün yürürlüğe girdiği kaydedilen açıklamada, "Bu son girişimle bakanlık turizm sektörüne 305 milyon dolar, yaklaşık 900 milyon lira tutarında destek sağlamış oluyor." ifadesine yer verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da turizm sektörünün yüz yüze olduğu sorunları aşmak için ilgili bütün paydaşlarla sürekli danışma halinde tedbirler geliştirildiğini belirterek, "İnşallah önümüzdeki günlerde sadece yurt içindeki değil yurt dışındaki paydaşlarımızla da yapacağımız çalışmalarla bütün dünyayı etkisi altına almış olan turizm sektöründeki bunalımın Türkiye'deki yansımalarını en aza indirmenin gayreti içinde olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Gazipaşa Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title