Haberler

Uçak ve Vapur Seferleri İptal ! İstanbul'da Hava Durumu

Güncelleme:

İstanbul'da hava durumu. Marmara'da etkili olan ve hızı zaman zaman saatte 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Çok sayıda uçak ve vapur seferi iptal edildi.

Marmara Denizi'nde geceden beri etkili olan lodos hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hızı saatte 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle pek çok deniz seferi iftal edilirken, havayollarından da iptal haberleri geldi. Kuvvetli lodos nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY) bazı seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri, Üsküdar-Beşiktaş ve Kadıköy- Kabataş vapur seferleri de yapılamıyor. Kadiköy Söğütlüçeşme'de de köprüde çökme oldu.

5 SEFER İPTAL EDİLDİ

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndan Ankara, Antalya, Budapeşte, Zagreb ile Tel Aviv'e yapılması planlanan karşılıklı seferlerin iptal edildiği belirtildi.

*Onur Air'in Gaziantep İstanbul seferi de hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

DENİZ ULAŞIMINA FIRTINA ENGELİ

Marmara Denizi'nde geceden beri etkili olan lodos hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hızı saatte 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle İDO'nun 07.15'teki Yalova- Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot, 07.30'daki Bursa- Yenikapi Hızlı Feribot, 07.30'daki Bandırma- Yenikapi- Bostanci Deniz Otobüsü, 08.00'deki Bursa- Armutlu- Armutlut- Yenikapı-Kadiköy Deniz Otobüsü, 08.15'teki Yalova- Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08.15'teki Pendik- Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08.15'teki Yenikapi- Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 09.00'daki Bursa- Yenikapi- Kadiköy Deniz Otobüsü, 09.30 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 09.30'daki Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot, 10.30'daki Bursa- Yenikapi- Kadiköy Deniz Otobüsü ve 18.30'daki Bostanci- Yenikapi - Bandirma Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi.

Yine lodos nedeniyle Üsküdar-Beşiktaş, Kadıköy ve Kabataş seferleri yapılamıyor.

BUDO SEFERLERİ DE İPTAL EDİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü İşletmesi'nin (BUDO) 10.45'teki İstanbul (Kabataş)- Bursa(Mudanya), 09.30'daki Armutlu(İhlas)- İstanbul(Kabataş), 09.00'daki Bursa(Mudanya)- İstanbul (Kabataş), 08.00'deki İstanbul(Kabataş)- Bursa (Mudanya) ve 07.00'deki Bursa(Mudanya) - İstanbul(Kabataş) seferi hava muhalefeti nedeniyle yapılamadı.

ÇANAKKALE'DE VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Çanakkale'de etkili olan lodos, Çanakkale Boğazı ve adalara yapılan vapur seferlerini iptal ettirdi. Gece etkili olan lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. Şiddetli rüzgardan en çok etkilenen ise deniz ulaşımı oldu. Hava muhalefeti nedeniyle; Kabatepe'den saat 10.00 - 15.00 ve 19.00, Gökçeada'dan saat 07.00 - 13.00 ve 17.00 vapur seferleri iptal edildi. Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 07.30 ve Geyikli'den Bozcaada'ya saat 10.00 seferleri de hava muhalefeti nedeniyle iptal oldu. Fırtına nedeniyle Gelibolu-Lapseki Hattı'ndaki seferler de iptal edildi. Çanakkale Boğazı'ndaki geçişi Çanakkale Eceabat hattında güçlükle sağlanıyor.

BOZCAADA'DA BİR GEMİ KARAYA OTURDU

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi açıklarında demirleyen bir gemi, fırtına sebebiyle sürüklenerek karaya oturdu. Evrakı eksik olduğu için uzun süredir demirli bekletilen, 88 metre uzunluğunda, soğan yüklü "Mercy Got" isimli kargo gemisi, gece başlayan lodos fırtınası sebebiyle Ayazma Sahili yakınlarında karaya oturdu. Gemide mahsur kalan beş mürettebat, günün ilk ışıklarıyla birlikte Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

LODOS AĞAÇ DEVİRDİ

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle Bakırköy Sahil Yolu'nda bir ağaç yola devrildi. O sırada yoldan geçen bir servis minibüsünün önüne düşen ağaç, araçta maddi hasara neden oldu. Rauf Orbay Caddesi'nde bulunan bir ağaç saat 07.00 sıralarında yola devrildi. Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağaç Zeytinburnu yönünde ilerleyen Mehmet Sönmez'in kullandığı 34 HT 7571 plakalı servis aracının önüne düştü. Servis minibüsünde maddi hasar meydana geldi. Devrilen ağaç sebebiyle olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yola devrilen ağacı motorlu testere ile keserek ufak parçalara ayırdı. Ekipler daha sonra bu parçaları yol kenarına topladı. Polis ekipleri ise, yolda önlem alarak trafiği geçici olarak tek şeritten verdi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artarken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Hatay ve Manisa çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Kütahya, Eskişehir çevreleri, Ankara ve Çankırı'nın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Hatay ve Manisa çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olmasını beklediğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde başta iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara Meteoroloji vatandaşları uyardı.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Çanakkale Mudanya Antalya Kabataş Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title