Haberler

Uçak Seferleri Sokağa Çıkma Yasağının Kalkması Bekliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Selahaddin Eyyubi Havalimanı genel Giriş ve çıkış kapıları Havalimanının içinden detaylar ve Türk bayrağı Temizlik ve bakım yapan görevliler Bekleme salonundan görüntü Apron görüntüsü Burada bekleyen araçlar Pistten görüntü Apronda bekleyen itfaiye araçları Gözlem kulesi Kule içindeki görevliler Kule içi detaylar Pist genel görüntü Yüksekova ilçe merkezi, havalimanı ve pist üstten genel görüntü Dürbünle piste bakan görevli Havalimanı tabelası Uçak seferleri sokağa çıkma yasağının kalkması bekliyor Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör saldırıları nedeniyle 284 gündür uçuşların yapılamadığı Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda, uçak seferleri için sokağa çıkma yasağının kalkması bekleniyor Yıllık 1 milyon yolcu kapasitesi bulunan ve 24 saat açık tutulan havalimanında, personel ve ekipmanlar hazır bekletiliyor FAHRETTİN GÖK - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör olayları nedeniyle uçuşların durdurulduğu Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından seferlerin tekrar başlayacağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Selahaddin Eyyubi Havalimanı genel

Giriş ve çıkış kapıları

Havalimanının içinden detaylar ve Türk bayrağı

Temizlik ve bakım yapan görevliler

Bekleme salonundan görüntü

Apron görüntüsü

Burada bekleyen araçlar

Pistten görüntü

Apronda bekleyen itfaiye araçları

Gözlem kulesi

Kule içindeki görevliler

Kule içi detaylar

Pist genel görüntü

Yüksekova ilçe merkezi, havalimanı ve pist üstten genel görüntü

Dürbünle piste bakan görevli

Havalimanı tabelası Uçak seferleri sokağa çıkma yasağının kalkması bekliyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör saldırıları nedeniyle 284 gündür uçuşların yapılamadığı Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda, uçak seferleri için sokağa çıkma yasağının kalkması bekleniyor

Yıllık 1 milyon yolcu kapasitesi bulunan ve 24 saat açık tutulan havalimanında, personel ve ekipmanlar hazır bekletiliyor

FAHRETTİN GÖK - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör olayları nedeniyle uçuşların durdurulduğu Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından seferlerin tekrar başlayacağı bildirildi.

Terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla yapımını engellemeye çalıştığı, ancak 102 milyon lira harcanarak 5 yılda tamamlanan havalimanı, 26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı görkemli törenle hizmete açılmıştı.

Türk Hava Yolları (THY), bu tarihten itibaren bölge halkına ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlayan havalimanına düzenlediği seferleri, artan terör saldırıları nedeniyle 5 Ağustos'ta durdurmuştu.

Bölgeye yapılan en büyük yatırımlardan olan ve terör örgütü PKK'nın inşaat aşamasındayken düzenlediği saldırılarla yapımını engellemeye çalıştığı Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda 284 gündür uçak seferleri yapılamıyor.

Türkiye'nin en uç noktasında, İran ve Irak sınır kapılarının bulunduğu Yüksekova'daki havalimanını güvenlik gerekçesiyle kullanamayan vatandaşlar, batı illerine seyahat edebilmek için 4 saatlik karayolu yolculuğunun ardından Van'daki havalimanına gidiyor.

Uçuşlar, sokağa çıkma yasağının ardından başlayacak

Yıllık 1 milyon yolcu kapasitesi bulunan havalimanında uçuşların tekrar yapılabilmesi için, ilçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da 200 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrasındaki arama tarama çalışmalarının bitirilmesi bekleniyor.

Yetkililer, 24 saat süreyle açık tutulan, tüm personel ve ekipmanların hazır beklediği havalimanında, sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından seferlere başlanacağını bildirdi.

Günlük uçak tarifelerine Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nı ekleyen THY, yasak nedeniyle bu seferlerini askıda tutuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title