Haberler

Uçak Kriziyle İlgili Turizmcilerden İtidal Çağrısı (2)

Türkiye'deki RUSLAR ACİL BARIŞ İSTİYOR Rusya ve Türkiye arasındaki gerginlik, yılda 2.5 milyonun üzerinde Rus turist ağırlayan ve yaklaşık 50 bin yerleşik Rus vatandaşının olduğu Antalya'daki Ruslarda da tedirginliğe yol açtı.

Türkiye'deki RUSLAR ACİL BARIŞ İSTİYOR

Rusya ve Türkiye arasındaki gerginlik, yılda 2.5 milyonun üzerinde Rus turist ağırlayan ve yaklaşık 50 bin yerleşik Rus vatandaşının olduğu Antalya'daki Ruslarda da tedirginliğe yol açtı.

Antalya'da Rusya milli eğitim müfredatına göre eğitim verilen Eduant Özel Rus Okulu sahibi Viktor Bikkenev, iki ülke arasında anlaşmazlık, yanlışlıklar olabileceğini, ama ne olursa olsun bu iki ülkenin komşu olduğunu söyledi. Komşuluk ilişkilerinin ve birbirine destek vermenin çok önemli olduğunu belirten Bikkenev, "Çünkü Rusya'dan ciddi miktarda turist geliyor ve ciddi miktarda ticaret var. Bunların hepsi ister istemez bu olaylardan etkileniyor. Biz eğitimci olarak bunun çabuk çözülmesini, kriz ne kadar az olursa onu istiyoruz. Okulumuzdakilerin hepsi Rus öğrenci değil. Kazakistan ve diğer ülkelerden de geliyor ama Rusya'daki potansiyeli kaybetmek istemiyoruz. Hataların düzeltilmesi, konuşarak politik bir çözüm olması gerekiyor ve asla krizin daha büyük noktalara ulaşacağına inanmıyoruz. Öyle olmasını diliyor ve çözüm istiyoruz" dedi.

Antalya'da öğretmenlik yapan Rus Klardiya Bucak, yaşanan olaylardan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, "Benim eşim Türk ve yaklaşık 6 yıldır Antalya'da yaşıyorum. Hem Rusya hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. İki ülke arasındaki bu olayların bir an önce politikacılar tarafından çözülmesi ve dostluğun korunması gerekiyor. Tek yol barış" dedi.

Yaşanan olayların hem kendilerini hem Türk dostlarını çok üzdüğünü belirten Marina Maltseve ise iki büyük devlet Türkiye ve Rusya'nın uzun yıllardır dostluk içinde yaşadığını ve bu olayın barışçıl bir şekilde çözülmesini istediklerini söyledi. Maltseve, "Çünkü Türkiye, çok dost bir ülke. 3 yıldır yaşıyorum ve bugüne kadar da hiçbir sorun yaşamadım, çok güzel bir ülke" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title