Haberler

Uçak Kazası Kurbanı İspanyol Askerleri Üç Kişi Andı

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 2003 yılında meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitiren 62 İspanyol askeri, kazanın 11'inci yıldönümünde sadece üç kişi tarafından anıldı.

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 2003 yılında meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitiren 62 İspanyol askeri, kazanın 11'inci yıldönümünde sadece üç kişi tarafından anıldı. Asker ailelerinden ve İspanya Büyükelçiliği'nden hiçbir yetkilinin katılmadığı anmada, imam Sait Topçu büyükelçiliğin çelengini anıta bıraktı.

Afganistan'da görev yapan İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan Ukrayna'nın UmAir Havayolları'na ait uçak, 26 Mayıs 2003'te Maçka ilçesi Şahinkaya Beldesi sınırları içinde yer alan Pilav Dağı'nda düştü. Kazada 62 İspanyol askeri ve 13 Ukraynalı mürettebat yaşamını yitirdi. Kazanın ardından uçağın düştüğü yer ile Maçka ilçe merkezine Türk - İspanyol dostluk anıtları inşa edildi ve her yıl İspanyol Büyükelçisi ve ailelerin katılımıyla anma töreni düzenlenmeye başlandı.

Kazanın 11'inci yıldönümü olan bugün ilk kez anma töreni düzenlenmedi. Önceki yıllarda onlarca asker ailesi ve İspanya Büyükelçiliği yetkililerinin geldiği anıta bu yıl kimsenin gelmemesi dikkat çekti. Uçak kazasının ardından enkazda bulduğu askerlerin özel eşyalarını ailelerine ulaştıran ve bu nedenle geçen yıl İspanya Sivil Liyakat Nişanı'na layık görülen imam Sait Topçu, İspanya Büyükelçiliği tarafından yaptırılan çelengi anıta bırakırken yanında da iki çiçekçi vardı. Sait Topçu, "İspanya Büyükelçiliği'nden arandım ve gönderecekleri çelengin anıta bırakılmasına nezaret etmem rica edildi. İki çiçekçi arkadaş çelengi getirdi. Ben de onlarla birlikte Pilav Dağı'na çıkarak çelengi anıta bıraktım. Fotoğraflarını da büyükelçiliği göndereceğim" dedi.

Bu arada Pilav Dağı'ndaki anıtın bakımsızlığı da dikkat çekti. Yer yer kırılmaların olduğu anıtta, İspanyol bayrağının bulunduğu direk boş dururken, Türk bayrağının büyük bölümünün hava şartları nedeniyle yırtılmış olduğu görüldü. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan trabzon ispanya maçka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title