Haberler

Üç Yol, 32. Uluslararası Fajr Festivalinde Yarışma Bölümünde

Güncelleme:

Üç Yol Filmi, 1-10 Şubat 2014'te gerçekleşecek Fajr Film Festivalinin Uluslararası bölümü olan Cinema of Salvation bölümünde yarışmaya hak kazandı.

Antalya ve Malatya Film Festivallerindeki gösterimlerinden sonra Üç Yol Filmi 1-10 Şubat 2014'te gerçekleşecek olan Fajr Film Festivalinin Uluslararası bölümü olan 'Cinema of Salvation' bölümünde yarışmaya hak kazandı.

2007 yılında Tahran Sanat Üniversitesinde Sinema yüksek lisansını yapan Üç Yol'un yönetmeni Faysal Soysal, yıllar sonra İran'da ilk uzun metraj filminin uluslararası gösterimine konuk olacak. Üç Yol'un Post Prodüksiyonunda bir çok İranlı sanatçı rol aldı. Müziğini şu an Yo Mo Ma ile Silk Projesini gerçekleştiren dünyaca ünlü Kemançe virtiözü Kayhan Kalhor, Ses Tasarımını Burak Topalakçı ile birlikte İran'ın eski ve usta mixçilerinden Mohsen Roshan, Kurgusunu; aynı zamanda sürrealist ressam ve animatör olan Farshad Nekoomanesh ve Renk Tasarımını Hootan Hagh shenas yaptı. 25 Ekim'de Pinema'nın dağıtımı ile vizyona giren Üç Yol filmi Türkiye'deki dağıtım şartlarının ve sinema salonlarındaki tekelleşmeden dolayı ancak bir hafta gösterimde kalabilmişti. İstanbul'daki ve Anadolu'daki seyircilerin taleplerine rağmen sınırlı sayıda salon bulabilen Üç Yol'un dağıtımını 20 Kasım'dan itibaren İFP dağıtım yapıyor.

Fajr Film Festivalinin önemli bir ayağı olan Ortadoğu Film Marketin bu yıl 17.si düzenlenecek. Üç Yol'un yanısıra, Atalay Taşdiken'in 'Meryem' filmi de Türkiye'den yarışmaya katılan filmlerden bir diğeri.

Kısa filmlerinden aldığı ödüllerle tanınan Faysal Soysal'ın ilk uzun metraj filmi olan 'Üç Yol', Modern dönemde her şeye yabancılaşan ve rüyalarını kaybeden insanı temsilen bir şairin Yusuf gibi kendi kuyusunu aramasıyla başlıyor. Batmanlı şair Bünyamin, Mostar'da toplu mezarlar, savaş sonrası kayıplar, intiharlar ve vicdan azaplarının içinde boğulmuşken Boşnak Psikolog Zrinka, Züleyha olup rüyalarında aradığı aşkı getiriyor kendisine. Bünyamin geçmişiyle yüzleşmek için Hasankeyf'e döndüğünde Zrinka ondan haber alamayacak. Malabadi ve sonrasında Hasankeyf'e gelen Zrinka'yı Bünyamin'in anlatmadığı başka sürprizler bekleyecektir. Şiirsel ve gerçeküstü görüntüleri, plan-sekans mizansenleri ve sanat yönetmenliğindeki renk ve doku çeşitliliği ile Türk Sinemasında yeni bir dil var etmeye aday Üç Yol filmi yapım özelliği ile ilkleri barındırıyor.

Filmin Oyuncuları, Richard Gere ile 'Av Partisi' filminde rol alan Kristina Krepela, Kayıp Şehir dizisinden Kadir olarak tanıdığımız Nik Xhelilaj, Altın Koza ödüllü 'Eylül' filminden tanıdığımız Turgay Aydın, Türk sinemasının baba oyuncusu Rıza Akın ve Bosna'dan Faketa Salihbegovic ve Alma Terzic. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Faysal Soysal Malatya Antalya Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title