Haberler

Üç Yabancı Dili Birden Öğrendiler

İngilizce, Rusça ve Çincede kendi yaş gruplarında anlama, konuşma, okuma ve yazma becerisi elde eden 4. sınıf öğrencileri, başarı belgelerini aldı.

Denizli'deki bir ilköğretim okulunda belirlenen pilot sınıfta geçen yıl başlatılan proje kapsamında, İngilizce, Rusça ve Çincede kendi yaş gruplarında anlama, konuşma, okuma ve yazma becerisi elde eden 4. sınıf öğrencileri, başarı belgelerini aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde 100. Yıl Mehmetçik İlköğretim Okulunda 2009-2010 eğitim öğretim döneminde başlayan "Hayat Boyu Öğrenme Projesi" ile İngilizce, Rusça ve Çince dersleri verilen öğrencilerin başarı belgesi almaya hak kazanması dolayısıyla okulda tören düzenlendi.

AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamındaki proje çerçevesinde üç yabancı dil birden öğrenen çocuklar, törende önce Türkçe sonra da Çince, Rusça ve İngilizce gördükleri bir rüyayı anlattı.

Proje Koordinatörü Kenan Dursun, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere klasik yabancı dil eğitiminden farklı bir metotla üç dil birden öğrettiklerini belirtti.

Türkiye'deki okullarda yabancı dil öğretilirken gramer üzerinde durulduğuna ve konuşamama sorunuyla karşılaşıldığına işaret eden Dursun, projedeki sistemde çocuklara önce dinleyerek anlamayı, sonra konuşmayı, sonrasında da okuma ve yazmayı öğrettiklerini kaydetti.

Dursun, şöyle konuştu:

"Aldığımız sonuç ortada, bilimsel değerlendirmelere göre, yüzde 72 başarı elde ettik. Bu da Cambridge Üniversitesinin çocuklar için hazırladığı dinleme, konuşma ve okuma sınavı sonucu. Çocuklar şu an 10 yaşında ve üç yabancı dili konuşabiliyor. Bu yaşta şu anda Türkiye'de üç yabancı dil öğrenen bu öğrenciler dışında başka öğrenci olduğunu düşünmüyorum. Dünyada birden fazla dil konuşan çocuklar var ama bunu aile ortamında öğreniyorlar. Bu şekilde okulda eğitim verilmesi Türkiye'de bir ilk. "

Türkiye'de yabancı dil öğretiminde sistemin değişmesi gerektiğini savunan Dursun, "Sistem uygun olmadığı için yabancı dil öğrenemiyoruz. Bu sistemin okullarda yaygınlaşmasını istiyorum. Bu çocuklar üç dili öğrenebiliyorsa, bir dili çok rahat öğretebiliriz" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün de Türkiye'ye örnek bir çalışma sunduklarını belirtti.

Başgün, öğrencilere İngilizce öğreten proje koordinatörü Kenan Dursun, Rusça öğreten Olga Karbuz ve Şeyma Barbak ile Çince öğreten Yünya Huang ile sınıf öğretmeni Melahat Kıvrak ve okul müdürü Ferudun Işık'a teşekkür belgesi verdi. Çocuklar da başarı belgelerini aldı.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title