Haberler

Üç Nehrin Buluştuğu Edirne'de Kano Etkinliği

Güncelleme:

Meriç Nehrinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Doğa Sporları Kulübü ve Edirne'yi Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliğinde kano etkinliği yapıldı.

Edirne Meriç Nehri'nde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) ve Edirne'yi Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliğinde kano etkinliği düzenlendi.

Bulgaristan'ın Elhovo kentinden Extreme Adventure Kulübü'nün katkılarıyla düzenlenen etkinlik 14 sporcunun katılımı ile Arda Nehri'nin Meriç Nehri ile birleştiği noktada başladı. 1 buçuk saat süresince güzel manzaralar eşliğinde gerçekleşen yarışma, Süvari Köprüsü'nde son buldu.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan EDOSK Başkanı Bülent Bacıoğlu 3 nehrin buluştuğu turizm kenti Edirne'de, kano etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Bu nehirlerin turizm amaçlı ya da sportif amaçlı kullanabilecekleri bir nokta. Bulgaristan Elhova ortaklarımızla birlikte Edirne'de tarihi bir gün yaşadık, çünkü nehirlerimizde ilk kano kayak faaliyetimizi yapmış olduk. 14 arkadaşımızla Arda Nehri'nin Meriç Nehri ile birleştiği noktanın biraz aşağısında başladık. Yaklaşık 1,5 saat çok güzel manzaralar eşliğinde yarışmayı tamamladık. Edirne ülkemizin 10 marka şehrinden bir tanesi, geleceğini turizme bağlamış bir şehir. O anlamda bir renk kattığımız düşünüyorum" dedi.

Meriç Nehri'nin Türkiye sınırları içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte, nehirler ve turizm olgusunu ön plana çıkarıldı. Karaağaç'ta Süleyman Demirel Fen Lisesi karşısındaki alandan başlayan etkinlik, Süvari Köprüsü'nde son buldu. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turizm Haftası Arda Nehri Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title