Haberler

Uber, Kazadan Sonra Sürücüsüz Araçlarını Devre Dışı Bıraktı

Güncelleme:

İnternetten hizmet veren Amerikan taksi şirketi Uber, Arizona'nın Tempe kentinde bir kazanın ardından sürücüsüz otomobillerini servis dışı bıraktı.

Sürücüsüz araçlarıyla güvenlik ihlali tartışmalarına neden olan internet odaklı taksi şirketi Uber, bir aracının kazasından sonra sürücüsüz araç uygulamasını durdurdu. Aracın otomatik pilotta olduğu ancak kazaya karşıdan gelen aracın sebep olduğu öğrenilse de, şirket kararını verdi.

OTOMATİK PİLOTTAYDI

Uber şirketinin sürücüsüz hizmet veren aracı, ABD'nin Arizona eyaleti Tempe kentinde kaza yaptı. İnternette yayımlanan görüntülerde, aracın yana yattığı görülüyor. Volvo SUV tipi araç kaza sırasında, sürücüsü olmasına rağmen otomatik pilottaydı.

ÖLEN VE YARALANAN OLMADI

Başka bir aracın dönüşte yer vermemesi nedeniyle meydana gelen kazada, ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Uber'in sürücüsüz taksilerinde her zaman, aracın kontrolü devralacak bir sürücü bulunuyor.


(Kazanın görüntüleri internette yayımlandıktan sonra ses getirdi)

3 EYALETTE GERİ ÇEKİLDİ

Kazanın ardından Arizona ve sonrasında Pennsylvania ve California'daki sürücüsüz araçlar da çekildi.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Volvo Uber Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title