Haberler

Tzob Genel Başkanı Çeltik Hasadı Yaptı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Balıkesir'in Gönen ilçesine çeltik hasadı yaptı. Bayraktar, çeltik üretiminin henüz talebi karşılayacak seviyeye getirilemediğini söyledi.

Geçtiğimiz haftalardaki sel felaketinde ekili arazileri büyük zarar gören Gönen çiftçisine moral vermek için harekete geçen TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ilçeye gelerek temaslarda bulundu. Sabah saatlerinde Gönen Ziraat Odası'nı ziyaret eden Bayraktar, Odası Başkanı Necati Özkurt'tan brifing aldı. Bayraktar, üreticilerle görüşüp dertlerini dinledi. Bayraktar, beraberindeki Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Gönen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hazim Demirhan, çevre ilçelerin ziraat odaları başkanları ve çiftçiler ile birlikte Sarıköy'de çeltik hasadına katıldı.

Bayraktar, sel felaketinden zarar gören çiftçilerin morallerinin yüksek tutulması gerektiğine vurgu yaparak, "Türk çiftçisi olarak 2013 yılı Eylül ayından itibaren çok büyük doğal afetlerle karşı karşıya kaldık. Bunları üzüntüyle ifade ediyorum. Mart ve nisan ayına kadar süren kuraklık, özellikle İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgemizi fevkalade olumsuz etkiledi. Çok şükür, Marmara Bölgemiz kuraklıktan zarar görmedi. Ancak, özellikle son günlerde bölgede meydana gelen yağışlar, bu bölgeyi de olumsuz etkilemeye başladı. Nitekim, bugün çeltik hasadını da bu manada biraz geç başlatmış oluyoruz. Sel felaketinde hayatını kaybeden Pakize Kalfalı kardeşimize de Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bunlar Allah'tan gelen afetler. Çiftçimizin moralini yüksek tutmamız lazım. Çeltik çok önemli bir ürün. Nişasta oranı bakımından da buğdayın üzerinde olan bir ürün. Dünyanın yarısından fazlası çeltikten besleniyor. Bu sene 711 milyon ton civarında çeltik üretimi bekleniyor. Ülkemizde geçen yıl itibariyle 900 bin ton civarında olan üretimin bu yıl 890 bin ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor. 2013 rakamını yakalayacağız. Ancak çeltikte yeterlilik oranı yüzde 86 buçuk civarında. Bu, şunu da gösteriyor; yaklaşık 164 bin ton civarında çeltik ithal ediyoruz. Bu da 118 bin ton civarında pirince tekabül ediyor. Yani çeltik üretimini henüz talebi karşılayacak seviyeye getiremedik. Son 10 yıla baktığımızda yüzde 83'lük bir artış gözleniyor. Üreticimizin verimlilik oranında da son 10 yılda yüzde 16'lık bir artış var ve bunu daha da çok önemsiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından TZOB Genel Başkanı Bayraktar, ayağına çizmeleri giyerek çeltik tarlasına girdi. Bayraktar, çeltik hasat makinesinin direksiyonuna geçerek bir süre çeltik hasat etti. Bayraktar, hasat programından sonra, beraberindeki heyet ile sel felaketinde zarar gören alanları gezdi ve mağdur çiftçilerin sıkıntılarını dinledi. Bayraktar, Gönen'deki bir otelde ziraat odaları başkanları ile birlikte kısa bir istişare toplantısı yaptıktan sonra Manyas ve Karacabey'e hareket etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Şemsi Bayraktar Balıkesir Gönen Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title