Haberler

Tzob Genel Başkanı Bayraktar Açıklaması

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Çiftçimize ne verirsek verelim, hangi desteği sağlarsak sağlayalım, çiftçimizi bilgiyle tanıştıramadığımız takdirde, bilgi ayağını, enformasyon ayağını eksik bıraktığımız takdirde tarımda ciddi hedeflerimiz var bu hedeflere ulaşmamız mümkün değil." dedi.

Bayraktar ile SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Bolu'nun Göynük ilçesinde bulunan Ziraat Odasının yeni hizmet binasıyla aynı binada hizmet gösteren Sosyal Güvenlik Merkezinin resmi açılışını yaptı.

Törende konuşan Bayraktar, ziraat odalarının Türkiye'nin her tarafında hem hizmet binalarını açtığını hem de değişik alanlarda çiftçilere hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Bayraktar, bütün bunlara rağmen çiftçilerin eğitilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Çiftçimize ne verirsek verelim, hangi desteği sağlarsak sağlayalım, çiftçimizi bilgiyle tanıştıramadığımız takdirde, bilgi ayağını, enformasyon ayağını eksik bıraktığımız takdirde tarımda ciddi hedeflerimiz var bu hedeflere ulaşmamız mümkün değil. İşte ziraat odalarımız da bu manada Türkiye'nin her tarafında çiftçi eğitimine katkıda bulunmak üzere birtakım faaliyetlerde bulunuyorlar." diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Aile Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarını da sözlerine ekleyen Bayraktar, bu çerçevede, Türkiye'nin her tarafında bulunan araştırma enstitülerinin kendilerine açıldığını belirtti.

Bayraktar, bu kapsamda, başta genç ve kadın çiftçiler olmak üzere tüm çiftçilere eğitim verdiklerini anlattı.

Tarım gibi önemli bir sektörde çalışan çiftçilerin çok zor koşullarda üretim yaptığını belirten Bayraktar, "Zaman zaman doğal afetlere maruz kalıyorlar ama her şeye rağmen bu ülkenin gıda güvencesini sağlıyoruz. Yaklaşık olarak 18 milyar dolar ihracat yapıyoruz ve 30-35 milyon turisti bu ülke çiftçisi besliyor." dedi.

Bayraktar, Türkiye'de tarımın ve tarımda çalışan insanların kıymetinin bazı kesimler tarafından henüz anlaşılmadığına dikkati çekerek, herkesin çiftçinin kıymetini bilmesi gerektiğini, aksi takdirde bu ülkenin beslenemez hale geleceğini söyledi.

Beyaz et sektörü

Türkiye'de önemli bir yere sahip kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve beyaz et sektörüyle ilgili de Bayraktar, "Bugünlerde özellikle ihracattaki tıkanma nedeniyle kanatlı sektörünün sıkıntılı olduğunu biliyoruz. 651 milyon dolar civarındaki ihracat rakamı bu yıl aşağı yukarı 450 milyon dolarlara düştü. İhracattaki tıkanma coğrafyamızdaki sorunlarla ilgili, bununla ilgili." değerlendirmesini yaptı.

Bu konuyla ilgili Maliye ve Ekonomi bakanlarını ziyaret ederek sorunları aktardığını belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Habur Sınır Kapısındaki problemlerin aşılması gerektiğini söyledim. Ortadoğu hatta Suudi Arabistan bizden tavuk yemiyor. Suudi Arabistan'a daha fazla ihracat yapmamız için destek vermemiz gerekiyor dedim. Gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü burada firmalarımızın da ayakta kalması lazım. Mudurnu tavukçuluğun kapandığını duydum. Bundan da fevkalade üzüntü duydum. Bu firmaların da ayakta kalması önemli. Bu firmalar yok olursa üreticilerimiz ürünlerini pazarlayamaz."

Süt açısında da mücadelelerinin devam ettiğini aktaran Bayraktar, "Süte neden önem veriyoruz. Ana varsa dana vardır. Süt hayvanımız varsa besi hayvanımız olur. Çünkü materyal bundan gelir. Sütteki bir çökme Türkiye'yi beside ithalatçı yapar. Onun için sütün de fevkalade önemli olduğunun farkındayız." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışmaları hakkında da bilgiler veren Bayraktar, kayıt dışı istihdamın önlenmesi gerektiğini vurguladı. Bayraktar, tüm personelinin Sosyal Güvenlik konusunda bilgilendirdiklerini, 6 coğrafi bölgede toplantılar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Göynük Ziraat Odası ve Göynük SGK Hizmet Binasının açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şemsi Bayraktar Göynük Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title