Haberler

Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması

"Bütçeden tarıma ayrılan desteğin GSMH'nın asgari yüzde 1'ine çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz"

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, bütçeden tarıma ayrılan desteğin GSMH'nın yüzde 1'ine çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Yetkin yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl soya, kanola ve aspirde yapılan sözleşmeli üretimde 10 lira olan desteğin 15 liraya yükseltilmesinin ve ayçiçeğinin de bu kapsama alınmasının, yağlık bitkilerin üretiminin artırılması açısından olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

Tarım sektöründe yılda yaklaşık 3,3 milyon ton mazot kullanıldığına dikkati çeken Yetkin, şunları kaydetti:

"Geçen yıl verilen mazot desteği bu rakamın yalnızca yüzde 5'ini karşılamaktadır. Çiftçinin mazot alırken ödediği KDV ise bu rakamın dört katına ulaşmaktadır. ÖTV ve KDV toplamı ise çiftçiye bir yılda verilen toplam 10 milyar liralık desteğin neredeyse tamamının vergi olarak geri alınmasına yol açmaktadır. Çiftçiye destek için atılan olumlu adımları desteklerken bu gerçeklerin de gözden uzak tutulmaması ve özellikle bütçeden tarıma ayrılan desteğin GSMH'nın asgari yüzde 1'ine çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ziraatçılar Derneği İbrahim Yetkin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title