Haberler

Tyb Erzurum Şubesi'nden "Bir Başka Açıdan Çanakkale" Paneli

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi konferans, panel ve sohbet faaliyetlerine, Çanakkale Zaferi’nin 99.yılında panel ile devam ediyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi konferans, panel ve sohbet faaliyetlerine, Çanakkale Zaferi'nin 99.yılında panel ile devam ediyor.

Merkezi Ankara'da bulunan ve 36 yılı geride bırakan Türkiye'de 13 şube ve temsilciliklerle binden fazla yazar ve şairi bünyesinde bulunduran Türkiye Yazarlar Birliği'nin Erzurum Şubesi 10.yılını kutlamaya hazırlanırken Cumartesi günü "Bir Başka Açıdan Çanakkale" Panelini düzenleyecek.

Atatürk Üniversite Kültür Sitesi'nde düzenlenecek olan panelde; Çanakkale Slaytı gösterimi yapılacak. Prof.Dr.Hüseyin Yurttaş, Şair M.Yaşar Genç ve Harun Kazan'ın okuyacağı "Çanakkale Şiirleri"nin ardından panele geçilecek. Panelde; Çanakkale Savaşının Felsefi Konumu'nu Prof.Dr.Ömer Özden Çanakkale Savaşının Siyasi ve Askeri Konumunu Prof.Dr.Erol Kürkçüoğlu, Çanakkale Savaşının Manevi Konumu'nu Yrd.Doç.Dr.Mehmet Göktaş; Çanakkale Savaşının Tarihi Konumunu Arş.Yazar Zafer Turan, Çanakkale Savaşının Erzurum Konumunu Arş.Yazar Abdurrahman Zeynal anlatacak.

TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli; on binlerce şehidin kanı ile yazılmış en büyük destanlardan sonuncusu olan "Çanakkale Zaferi'nin 99.yılında" özellikle gençlere farklı bir bakış ile bu destanı anlatmak istediklerini belirterek, panele katılımın yoğun olmasını beklediklerini dile getirdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Türkiye Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title