Haberler

Tyb'de Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'ye Vefa Programı

İç Hastalıkları Uzmanı olan Prof.Dr.Hüsrev Hatemi'ye vefa etkinliği kapsamında 'Gördüm ve Anladım Yaşamak Macerasını' adlı özel bir program düzenledi.

Küçükçekmece Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi şair-yazar kimliğinin yanısıra

İç Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'ye vefa etkinliği kapsamında 'Gördüm ve Anladım Yaşamak Macerasını' adlı özel bir program düzenledi.

Türkiye Yazarlar Birliği

Kızlarağası Medresesi'nde düzenlenen programa Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Prof. Dr. Hüsrev Hatemi ve eşi Sezer Hatemi katılırken; programda

gazeteci yazar Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Bekir Karlığa, Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Bünyamin Yılmaz ve Muzaffer Doğan, Asım Erverdi, Yakup Öztürk ve edebiyat dünyasının seçkin isimleri Hatemi'nin şair ve hekim yönünü katılımcılara anlatmak üzere biraraya geldi.

"VEFAKAR BİR DOST, ENTELLEKTÜEL BİR HEKİM"

Moderatörlüğünü Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Yılmaz'ın yaptığı programda yakın dostu Prof. Dr. Bekir Karlığa Hatemi'yi, "Vefakar bir dost, entellektüel bir hekim' bu kelimeler benim gözümden Hatemi'yi tam anlamıyla anlatır. Hüsrev Hatemi hem alim hem de arif bir insandır. O, tıp alanının bütün kavramlarını sonuna kadar kullanmış. İrfanın icablarını da yerine getirmiştir. Türk kültürüne büyük hizmetler ederek, genç nesillere de yol göstermiştir" sözleriyle anlattı.

"SAĞDUYULU BİR AYDIN"

Gazeteci yazar Beşir Ayvazoğlu'da Hatemi'nin şair yönünü anlattığı konuşmasında onun kimseye karşı farklı düşünceleri yüzünden düşmanlık beslemeyen sağduyulu bir aydın olduğunun altını çizdi. Divan ve halk şiirini çok iyi bildiğini ifade eden Ayvazoğlu, "Onun şiiri ne sağa ne de solun şiirine benzer. Gizli bir mizahla renklidir. Hatemi, Batı dünyasına komplekssiz yaklaşarak, kültürlenmeye devam etmeyi

ve dine saygılı bir laikliği savunmaktadır" diye konuştu.

Dergah yayınları kurucusu Ezel Erverdi de Prof. Dr. Hatemi'nin doktor yönüne dikkat çekerek, fakir bir hastayı bile asla geri çevirmediğini ve öğrencilere burs vererek, onlara daima yol gösteren yardımsever bir insan olduğunu söyledi.

Hatemi'nin hayatına tanıklık eden çalışma arkadaşları ve dostları

Yakup Öztürk, Hüseyin Akın, Şaban Kurt programda onunla ilgili hatıralarını ve düşüncelerini katılımcılarla paylaşırken, en duygu yüklü konuşmayı Hatemi'nin eşi Sezer Hatemi yaptı. Üniversite yıllarındaki ilk tanışma hikayelerini katılımcılara anlatan Sezer Hatemi, "Önümüzdeki yıl 50. yılımızı kutlayacağız. Hüsrev beni hafızası, insan ilişkileri ve hastalarına yaklaşımıyla hayran bırakırdı. Bir doktor olarak hastasının önce insan olduğunun farkında olan ve sabırla yaklaşırdı. O, benim için bir dost, sırdaş, arkadaş, herşeyden önce içime yerleşen büyük bir sevgidir" sözleriyle izleyenleri duygulandırdı.

YENİAY'DAN HATEMİ'YE BERAAT TAKDİMİ

Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'ye günün anısına beraat takdiminde bulundu. Yeniay, "Bugün farklı bir mutluluğu yaşadık. Yaşayan bir çınarı ve değerli büyüğümüzü hayatımızın geri kalanında istifade edebileceğimiz yönleriyle tanıdık ve konuştuk.

Hatemi'ye uzun ömürler diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kendi adına böyle bir program düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Prof. Dr. Hüsrev Hatemi de esprili konuşmalarıyla da ilgi odağı oldu. Hatemi, "Bu özel programdan dolayı emeği geçen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ı kalbimin büyük çekmecesine koyucam" diyerek, salondakileri gülümsetirken, tüm dostlarına tek tek teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Hatemi Beşir Ayvazoğlu Aziz Yeniay İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title