Haberler

Twıtter Yasağı İçin İran ve Kuzey Kore Benzetmesi

Güncelleme:

Türkiye'de yaygın sosyal medya ağı Twitter'ın yasaklanması, dünya basınında da geniş yankı buldu.

Türkiye'de yaygın sosyal medya ağı Twitter'ın yasaklanması, dünya basınında da geniş yankı buldu. Dünya basınında, Türkiye'deki yasağın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın " Twitter'ın kökünü kazıyacığız" sözlerinin ardından geldiğine dikkat çekildi ve İran ve Kuzey Kore benzetmesi yapıldı.

İngiliz Guardian Gazetesi, "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sosyal medyanın 'kökünü kazıma' tehdidi ardından, Türkiye'de Twitter'a erişim kaldırıldı" dedi. Gazete, sosyal medyaya sızan kayıtların (tapeler) yerel seçimler öncesinde hükümetin itibarına büyük zarar verdiğini vurguladı.

Guardian Gazetesi ayrıca, Twitter'ın kapatılmasının Türkiye'yi, birçok sosyal medya platformları sıkı şekilde kontrol edilen İran ve Kuzey Kore ile karşılaştıran tepkilere yol açtığına dikkat çekti.

Guardian haberinde, Erdoğan'ın yolsuzluk yaptığı iddia edilen konuşmaların ses kayıtlarının sızdırılması ardından, sosyal medya sitelerini kapatma tehdidini tekrar tekrar dile getirdiği vurgulandı. Bazı sosyal medya kullanıcılarının uygulamayı protesto etmek için sokağa dökülme çağrısı yaptığına da işaret edilen Guardian haberinde, bunun yanında sükünet çağrılarının da yapıldığı belirtildi.

Bir başka İngiliz gazetesi The Times da Türkiye'deki Twitter yasağını, "Otoriter Erdoğan, sosyal medya platformunun kökünü kazıyacağını söylemesi üzerine Türkiye Twitter'a erişimi engelledi" diye duyurdu.

Gazete, Erdoğan'ın kendisini yolsuzluk skandalı ile ilişkili gösteren ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Twitter'ı kapatacağını ifade ettiğine dikkat çekti.

Erdoğan'ın, "Uluslararası kamuoyunun ne diyeceği umurumda değil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüne şahit olacak""sözlerine de yer verilen The Times haberinde, Twitter'ın Türkiye'de 10 milyondan çok kullanıcısı olduğu belirtildi.

(OSS)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Kore Twitter İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title