Haberler

Twitter Bu Kez Sanat İçin

Farklı ve yenilikçi eğitim yöntem ve tekniklerini benimseyerek yola çıkan TED Rönesans Koleji ilgi çekici bir etkinliğe daha imza attı.

Farklı ve yenilikçi eğitim yöntem ve tekniklerini benimseyerek yola çıkan TED Rönesans Koleji ilgi çekici bir etkinliğe daha imza attı. Kolejin 8-9 Ağustos 2014 tarihlerinde düzenlenen 2'inci Yaz Sanat Kampı atölyelerinden biri olan Twitter Art Atölyesi'nde çocuklar teknolojiyi sanatla buluşturdu. Çok yoğun bir ilgiyle karşılanan atölyede, çocukların 'çocuk olmak ve öğrenmek' başlığından yola çıkarak, oluşturdukları sloganlar, TED Rönesans'ın Twitter hesabından paylaşıldı. En fazla Retweet alan slogan, "Öğrenmek o kadar kolay mı? Kendine değil hafızana sor!" sloganı oldu.

TED Rönesans Koleji'nin özgüven sahibi, çok yönlü ve farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmek hedefi ışığında Nisan ayından bu yana düzenlenen sanat atölyelerinde minikler, eğitmenler eşliğinde sosyal medyadan müziğe, heykelden bilime pek çok farklı olguyu sanatla buluşturuyorlar. TED Rönesans Kampüsü'nde ücretsiz olarak düzenlenen atölyelerin sonuncusu ise bu haftasonu yapıldı. Tan Sağtürk Akademi ile Jazz, Ritim Atölyesi, Dev Kağıt Heykeller, Yaratıcı Oyun, Graffiti gibi pek çok atölyenin yer aldığı TED Rönesans Koleji Yaz Sanat Kampı'nın en ilgi çekici atölyesi ise Twitter Art oldu.

Sosyal medyanın bilginin akış hızı ve dinamizmi ile mesafeleri, sınırları ortadan kaldırarak kitleleri buluşturan ve hatta kimi zaman gündemi belirleyen mecrası Twitter, bu sefer sanat için başroldeydi. TED Rönesans Koleji Twitter Art Atölyesi, sözcükleri ve yazıyı kullanarak 'doğru bilinen gerçekleri sorgulatan' çalışmaları ve özellikle Led panolarla yarattığı sloganlarıyla dikkat çeken sanatçı Jeny Holzer'ın yaklaşımı ışığında düzenlendi.

Atölyede çocuklara Holzer'ın sanat anlayışının tanıtılmasının ardından, 'Çocuk olmak ve öğrenmek' başlığı hakkındaki düşüncelerini Holzer'ın anlayışını yansıtan birer cümle ile paylaşmaları istendi. Ortaya çıkan birbirinden ilginç sloganlar çocukların ismi ve yaşı ile birlikte TED Rönesans Koleji'nin Twitter hesabından paylaşıldı. Gün boyunca en çok Retweet alan Tweet 9 yaşındaki Sude Öztekin'in 'Öğrenmek o kadar kolay mı? Kendine değil hafızana sor' Tweet'i oldu.

Twitter Art atölyesinin diğer ilgi çekici tweetlerinden bazıları şöyle:

Ecrin Türkoğlu: "Hafıza kartın boşsa, çocuğa sor sorunu."

Kerem Kahveci: "Çocuklar doğayı en çok koruyan insanlardır."

Sude Öztekin: "Öğrenmek istiyorsan hafızanı bir incele. Bakma, gör."

Mert Üstün: "En sevdiklerim; ev, araba, köpek. Bunlar beni mutlu eder."

Twitter'ın sanatsal amaçla kullanıldığı atölye, TED Rönesans Koleji'nin eğitim anlayışını da simgeliyor. 2014-2015 öğretim yılında eğitime başlayacak olan TED Rönesans Koleji, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel, motor becerilerinin ortaya çıkmasına imkan verecek ortamlar sunarak, 'kendine güvenli ve yaratıcı' bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title