Haberler

Twitter'a Tedbir Amaçlı Erişim Engeli

Almanya ve Fransa'dan Türkiye'de Twitter'la ilgili uygulamaya eleştiri geldi.

Almanya ve Fransa yönetimleri, Türkiye'de sosyal paylaşım sitesi Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli konulmasını eleştirdi.

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Wirtz, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Türkiye'yle ilgili soruları üzerine, "Biz temel olarak Almanya'da düşünce özgürlüğünü savunuyoruz. Modern iletişim araçlarını engellemek ve devre dışı bırakmak gibi alınan önlemleri olumlu görmüyoruz" ifadesini kullandı.

Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer de Avrupa Birliği (AB) ve Almanya'nın, "Türkiye'deki basın ve düşünce özgürlüğü konusunda eksiklikleri eskiden beri gördüğünü, bunun yeni bir şey olmadığını" ifade ederek, eksiklikleri diyalog yoluyla Türkiye'ye ilettiklerini bildirdi. Türkiye ile AB arasında yürütülen müzakerelerin olması gerektiği şekilde devam ettiğine işaret eden Schaefer, halihazırda 30'un üzerinde fasıl olduğunu ve sadece birkaçının tamamlandığını hatırlattı.

Alman hükümetinin İnsan Hakları ve İnsani Yardım Sorumlusu Christoph Straesser ise yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye, Twitter servisine erişimi kapatarak, bir AB adayı ülke için kırmızı çizgi olması gereken sınırı aşmıştır. Basın ve ifade özgürlüğünü bu ölçüde sınırlandırmak kabul edilemez, hoş görülemez. Türk hükümetinden bu engellemeyi derhal geri çekmesi istenmektedir" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal da Türkiye'nin yerel seçimler öncesi Twitter'a erişimi engellemesini kınayarak, kararın "şok edici" olduğunu açıkladı. Nadal, söz konusu engelin ifade ve iletişim özgürlüğüyle bağdaşmadığını ve Türkiye'nin, temel hak ve hürriyetlere saygı duymak zorunda olan Avrupa Birliği'ne üye ülkeleri örnek alması gerektiğini savundu.

Uluslararası Af Örgütü açıklaması

Uluslararası Af Örgütü ise Twitter'a yönelik engelin derhal kaldırılması için Türk yetkililere çağrıda bulundu. Londra merkezli örgütün, "Seçim öncesinde Twitter'in kapatılması, internet özgürlüğüne yönelik ağır bir darbe" başlıklı açıklamasında Türkiye Araştırmacısı Andrew Gardner'ın değerlendirmesine yer verildi. Gardner, durumu, "Türkiye'deki ifade ve internet özgürlüğüne yönelik eşi benzeri görülmemiş bir saldırı" olarak tanımlayarak, "Türkiye'nin sınırlayıcı internet hukuku altında alınan bu sert önlem, hükümetin kendine yönelik eleştirileri engellemek için ne kadar ileri gidebileceği gösterdi" ifadelerini kullandı. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Twitter Almanya Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title