Haberler

Tvp Anadolu'daki İlk Teşkilatlanmasına Kastamonu'dan Başlayacak

Kuruluş Çalışmalarını Yürüten ve Kurucu Genel Başkanlığını Mehmet Refik Yücel'in Üstlendiği Türkiye Vatanseverler Partisi (Tvp) Anadolu'daki İlk Teşkilatlanmaya Kastamonu'dan Başlayacak.

Kuruluş çalışmalarını yürüten ve kurucu genel başkanlığını Mehmet Refik Yücel'in üstlendiği Türkiye Vatanseverler Partisi (TVP) Anadolu'daki ilk teşkilatlanmaya Kastamonu'dan başlayacak.

TVP kurucu Genel Başkanı M. Refik Yücel, partilerinin kuruluşuyla ilgili resmi evrakların bu hafta içinde İçişleri Bakanlığı'na ulaştıracaklarını, Anadolu'daki teşkilatlanma hareketine de Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'nden başlayacaklarını belirtti. Büyük önder Atatürk'ün 'Gözüm cephede, kulağım İnebolu'da sözünden yola çıkarak teşkilatlanma çalışmalarını İnebolu'dan başlatmayı kararlaştırdıklarını ifade eden Yücel, İnebolu'daki çalışmaları yürütmek için ilçe esnafından Bayram Soytürk'ü yetkilendirdiklerini kaydetti. Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde teşkilatlanma çalışmalarını 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlayacakları da ileri süren TVP kurusu Genel Başkanı Yücel, "Türkiye siyasetine yön verecek, Atatürk'ün yolundan sapmayan bir parti olacağız" dedi.

Mehmet Refik Yücel konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, "Binlerce şehit verilerek alınan bu toprakların, şehit kanından rengini alan bayrağın, dini inançların istismarını engelleyeceğiz. Amacımız, uyanışı Anadolu'dan başlatmak, vatana sahip çıkma hareketini başlatmaktır. Seçilinceye kadar vatansever olup, sonra değişme gibi bir yaklaşım partimiz içinde kabul görmeyecektir. Köylümüzle, kentlimizle bu vatana sahip çıkılması bilinciyle hareket edilecek ve Türk halkının sorunlarını bu çerçevede çözeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, kuruluşundan bu tarafa Vatanseverler Kuvvetler Güç Birliği'nin (VKGB) Kastamonu temsilciğini yürüten Sami Kelhasanoğlu, 280 arkadaşıyla bu dernekten istifa ettiklerini ve bundan böyle TVP çatısı altında çalışmalarını yürüteceklerini açıkladı. Toplu halde VKGB'den istifa etmelerinin nedenini de açıklayan Sami Kelhasanoğlu, bugüne kadar dernek faaliyetlerini kendi imkanlarıyla yürüttüklerini, tüm özverili çalışmalara rağmen genel merkezin sorunlara duyarsız kaldığını ileri sürdü.

Bundan böyle birlikte hareket ettikleri arkadaşlarıyla beraber, kuruluş çalışmaları sürmekte olan TVP'de görev alacaklarını belirten Kelhasanoğlu, "Türkiye siyasi hayatına yeni bir kadroyla başlayacak olan, Atatürk'ün yolundan, ülkemiz topraklarından ve ilkelerinden ödün vermeyen milli bir duruş sergileyecek parti içersindeyiz. Kastamonu il teşkilat çalışmalarını yürütmek üzere il esnafından İhsan Dönmezoğlu görevlendirilmiştir" dedi.

(MK-BÖ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title