Haberler

    Tv Üreticilerine Büyük Ceza

    Avrupa Birliği Komisyonu, rekabete aykırı fiyat politikaları sebebiyle TV üreticilerine ceza yağdırdı Rekabetin yoğun olduğu pazarlarda firmalar öne geçebilmek ve daha fazla ürün satabilmek için ...

    Avrupa Birliği Komisyonu, rekabete aykırı fiyat politikaları sebebiyle TV üreticilerine ceza yağdırdı

    Rekabetin yoğun olduğu pazarlarda firmalar öne geçebilmek ve daha fazla ürün satabilmek için fiyatları düşürür. Bu sebeple rekabet, tüketici için faydalı bir durumdur. Fakat firmalar bazen kapalı kapılar ardında bu rekabeti ortadan kaldırıyor. Tabii ki kendi çıkarları doğrultusunda.

    Bu konuda zaman zaman gizli antlaşmalar ortaya çıkıyor ve rekabet kurulları da firmalara ceza yağdırıyor. Son olarak Avrupa Birliği Komisyonu, ünlü TV üreticilerine büyük cezalar yağdırdı. 2007 yılında başlayan bir araştırmanın sonucu olarak kesilen bu cezalar, CRT TV ve monitörlere dayanıyor.

    Philips, LG, Samsung, Toshiba, Panasonic ve Technicolor firmalarına kesilen toplam ceza 1.9 milyar dolar. Bu cezadan en büyük payı ise 411 milyon dolar ile Philips ödeyecek.

    Avrupa Komisyonu'nun verdiği bilgiye göre bu firmaların üst düzey yöneticileri 1996-2006 yılları arasında Paris, Roma, Amsterdam ve Asya'da çeşitli şehirlerde bir araya gelip, fiyatları belli seviyenin altına düşürmemek konusunda anlaşıyor. Böylece rekabetin fiyatları ucuzlatmasına engel olunuyor. Yöneticilerin bu durumu gizleyebilmek için toplantılara "yeşil toplantı" dediği ve toplantıların ardından golf oynadıkları belirtiliyor.

    Philips ve Panasonic bu cezaların haksız olduğunu dile getirdi ve Avrupa Birliği'ne itirazda bulunacaklarını açıkladı.

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Avrupa Birliği Panasonic Philips Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title