Haberler

Tv Reklamları Yükseliş Trendine Girdi

Güncelleme:

Nar Ajans'ın 2015 yılın ilk üç ayını kapsayan araştırmasında, ulusal yayın yapan 40'ı aşkın kanalda toplam 7.225 saat reklam yayınlandığı belirlendi.

2014 yılı Ocak – Mart döneminde ise bu süre toplam 6.689 saat olurken, bu yılın ilk çeyreğindeki reklam süresinin geçtiğimiz yıla göre 536 saat arttığı ortaya çıktı.

Yılın ilk üç ayında zirvede gıda sektörü var

Reklam takibi yapan Nar Ajans'ın incelemesinde, bu yılın ilk çeyreğinde ekranda toplam 1.318 saati aşan süreyle en çok gıda sektörünün reklamlarının yayınlandığı ortaya çıktı. İkinci sırada 730 saati geçen süreyle iletişim sektörü yer aldı. 721 saatle kozmetik ve kişisel bakım sektörü üçüncü sırayı alırken, 639 saat ile yayıncılık sektörü dördüncü, kamu kuruluşları ile Genel Seçimlerin startının verildiği Mart ayı ile birlikte siyasi partilerin TV'deki reklam kampanyalarının da toplamda 584 saat ile beşinci sırayı aldığı tespit edildi.

Ülker ilk çeyreği zirvede tamamladı

Nar Ajans'ın son araştırmasında, 2015 yılının ilk üç ayında televizyonda reklam veren markalar arasında, Ülker'in toplam 256 saati aşan süreyle ilk sırada yer aldığı tespit edildi. Turkcell 240 saat ile ikinci, Vodafone'un da 221 saati geçen reklam süresiyle üçüncü olduğu belirlendi. Geride kalan son üç ayda ilk on sıra içinde yer alan diğer markaların Avea, Eti, Fiat, Coca-Cola, Calgonit, TTNet ve Beko olduğu saptandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title