Haberler

Tuzla Sahilinde 'Dolgu' Eylemi...

* Tuzla'daki İDO iskelesi ve İTÜ arasındaki küçük koya dolgu yapılmasını istemeyen Tuzla-Der üyeleri eylem yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da eyleme destek verdi.

Grup, topladıkları 10 bin imzayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmesi için CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş'a verdi.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK / İstanbul DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sahil düzenlemesi projesi kapsamında Tuzla'daki İDO iskelesi ve İTÜ arasındaki küçük koya dolgu yapılarak yapılaşmaya açılacağını ileri süren Tuzla-Der üyeleri Tuzla Sahili'nde eylem yaptı.

10 BİN İMZA TOPLANDI

Tuzla-Der üyesi bir grup saat 13.00'de Tuzla Sahili'nde bir araya geldi. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da destek verdi. Grup, sahile dolgu yapılmaması için toplanan 10 bin imzalı kağıdı, iple birbirine bağlayarak sahil boyu uzattı. "Tarihi Tuzla'ya dokunma" imza kampanyası kapsamında toplanan 10 bin imza, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletilmesi için CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'a teslim edildi.

"TUZLA SAHİLİ YOK EDİLEREK DOLGU YAPILIYOR"

CHP Milletvekili Yarkadaş, teslim aldığı imzaları, salı günü mecliste CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim edeceğini söyleyerek,

"Toplanan imzalar, Tuzlalıların sahiline, tarihine, çevresine sahip çıkmalarının bir göstergesidir" dedi. Elinde tuttuğu belgeleri basın mensuplarına gösteren Yarkadaş, belgelerin birinde Ak Partili Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın, "Tuzla sahiline dolgu yapılmayacak" beyanının bulunduğunu, ikinci belgede ise dolgu yapılacak alanın kağıt üzerinde işaretlenmiş olarak gösterildiğini ifade etti. Yarkadaş, "İlçe belediye başkanın halka verdiği söze rağmen, şu anda Tuzla sahili tarihi dokusu yok edilerek, biyolojik çeşitliliği yok edilerek, kıyı sahili adeta bozguna uğratılarak dolduruluyor" dedi. Yarkadaş, "Ben buradan bütün AKP'lilere, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya gözünüzü deniz doyursun diyorum" diye konuştu.

"DOLGU REZALETİ OLAN YENİKAPI'DA CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN TERÖRE KARŞI MİTİNG YAPIYOR"

Yenikapı'da teröre karşı düzenlenecek mitinge atıfta bulunan Yarkadaş, "Biz dolgu alanı yapmayın derken bugün yine dolgu rezaleti olan Yenikapı'da Cumhurbaşkanı ve Başbakan teröre karşı miting yapıyor. Nerde yapıyor? Dolgu alanında... Sanki terörü çözmesi gerekenler onlar değilmiş gibi bir de teröre karşı miting yapıyorlar. Beyefendiler hala muhalefetteymiş gibi şikayet ediyor, eleştiriyor. Nerde yapıyorlar mitingi? yine rezalet haline getirilmiş bir dolgu alnında..." şeklinde konuştu.

"TUZLA DA SAHİPSİZ DEĞİL"

1 Kasım'da yapılacak seçimlerde AK Parti listelerinde aday gösterilmeyen AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'a da göndermede bulunan Yarkadaş, "Son atamalarla birlikte boynubüküğe dönüşen o milletvekillerine sandıkta gereken ders verilecektir. Her ne kadar onlar biz sandıktan çıkan sonucu tanımıyoruz derseler de, sandıktan çıkan sonuçları tıpış tıpış tıpış kabul edecekler. Rahat olun Türkiye sahipsiz değil, Tuzla'da sahipsiz değil" şeklinde konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş daha sonra dolgu yapılacağı iddia edilen alanı basın mensuplarına gösterdi. Şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Barış Yarkadaş Ak Parti Tuzla Politika Güncel Haberler

title