Haberler

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde Yangın (3)

Tuzla kimyacılar Sanayi Sitesinde boya ve kimyevi madde imalatı yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Kilometrelerce uzaktan görülebilen yangına, Anadolu yakasındaki birçok ilçeden itfaiye ekibi sevk edildi. Yaklaşık 2 saat sonra yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Yangın Kimyacılar Sanayi Sitesi'ndeki boya ve kimyevi madde imalatı yapılan bir fabrikada saat 14.00 sıralarında  çıktı. Yangına ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi ve Orhanlı İtfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının büyük olduğu anlaşılması üzerine bölgeye Tuzla, Pendik, Kartal, Yenişehir ve Dudullu'dan takviye ekipler sevk edildi. Kimyasal maddelerin yandığı öğrenilen fabrikadan yükselen dumanlar kilometrelerce uzaktan da görülebildi. Yangının fabrika içindeki bir patlama sonucu meydana geldiği iddia edilirken, işçiler kısa sürede fabrikadan tahliye edildi.Yangında dumandan etkilenenlere olay yerindeki ambulanslarda müdahale edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alabilmek için üç ayrı koldan yangına müdahale ederken, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınabildi.

Yangın çıkan fabrikada kimyevi madde olmasından dolayı çevredeki işçilerin de yangın bölgesinde maske taktıkları görüldü. İtfaiyenin soğutma çalışması devam ederken, yangının çıkış nedeni yapılan incelemenin ardından belirlenecek. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title