Haberler

Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi 2. Yılında 2500 Mezunu Uğurladı

İki yıl önce eğitime başlayan Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde bir kez daha karne heyecanı yaşandı.

İki yıl önce eğitime başlayan Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde bir kez daha karne heyecanı yaşandı. Anne ve çocuk kursiyeler, sertifika ve karnelerini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın eşi Dr. Fatma Yazıcı'nın elinden aldı.

Tuzla Belediyesi'nin Orhanlı, Aydınlı, Mimar Sinan ve Emlak Konut Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi (AÇEM) ve çocuk kulüplerinde yıl boyunca aldıkları eğitimleri tamamlayan 1200 çocuk ve 1300 anne mezuniyet heyecanı yaşadı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Kur'an-ı Kerim, bilgisayar, iğne oyası, plates, el sanatları, 3-6 yaş aile eğitimi, 4-6 yaş okul öncesi eğitimi, ebru, diksiyon, takı tasarımı, şiş örgü, bağlama, mefruşat, nakış, dikiş, cilt bakımı eğitimi alan kursiyer anneler, hem mesleki sertifika hem de katılım sertifikası aldı.

AÇEM'in 3-6 yaş gurubundaki minikleri ise uzman eğitimciler eşliğinde aldıkları eğitimler ile hayata bir adım önde başladı. Özel olarak hazırlanmış sınıflarda Türkçe dil etkinlikleri, müzik etkinlikleri, sanat etkinlikleri, değerler eğitimi, İngilizce eğitimi, matematik eğitimi ve fen doğa köşesi çalışmalarıyla kişisel gelişimlerini sağladı. Oyun saatlerinde paylaşma duygusunu öğrenen minikler başarılı ve eğlenceli bir yıl geçirdi.

ANNELERİN EĞİTİMİ TOPLUM İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Eğitimde anne ve çocuğu aynı çatı altında buluşturan Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi, Tuzla Belediyesi Orhanlı Ek Hizmet Binası'nda karne şenliği düzenledi. Karne Şenliğine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada, Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Bora, öğretmenler, kursiyer anneler ve çocuklar katıldı. Anne ve çocuk kursiyeler, sertifika ve karnelerini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın eşi Dr. Fatma Yazıcı'nın elinden aldı.

Kursiyer anneler ve çocuklarını tebrik eden Dr. Fatma Yazıcı, "Toplumu oluşturan her ferdi anneler yetiştiriyor. Bu nedenle annelerin hem mesleki eğitimi hem de kişisel gelişimi çok büyük önem taşıyor. Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde eğitim alan tüm kursiyerleri tebrik ediyorum" dedi.

Kursiyer anneler de geçmişte çocuklarını bırakacakları yer olmadığı için eğitim alamadıklarını, AÇEM şubeleri ile hem kendilerinin hem de çocukları için kendilerine çok güzel bir imkan sağlandığını belirterek teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuzla Belediyesi Fatma Yazıcı Şadi Yazıcı Orhanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title